Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори по план.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
214.94 Кб
Скачать

7???.Планування витрат на в-во продукції.

С-сукупність всіх витрат пов’язаних з в-вом та реаліз продукт.

Витрати-грош вираз прямих та непрямих структурних одиниць С.

Прямі витрати-ті, які ми можемо точно розрах в собів данної продукції.(на матер, ЗПосн роб)

План також непрямі витрати(освітл, опалення)

Ці витрати розподіл пропорційно на всю продукцію, що випуск, а розрах її так: беруть певний відсоток(приблизно 80% від ЗПосн)

План 3 види С:

-цехова

-Заводська

-Повна

Цехова С.

Включ в себе всі види витрат, які мали місце в цеху, не вкл. Витр в цілому по заводу.

Напр:-Витр на осн мат

-Витр на доп мат

-покупні напівфабрикати…

Заводська С

Скл з цехової С і адмін. Витрат.

Адмін витрати-ті, які не можна точно сплан, для кожн цеху окремо, вони розподіл пропорційно на всю заводську продукцію та послуги.

Повна С.

Скл з заводської і витрат на збут. Витр на збут повяз з рекламою, утрим фірмових магазинів, проведенням аналіт, стат роб по вивч ринку. В зал від типу в-ва статті витрат можуть бути деталіз або укрупненими. При масовому та крупносерійному в-ві доцільно розрах всі види витрат по кожному найменув окремо., але якщо витрати мають епізодичний характер, дост порах аг витр.

8.Оперативно-виробниче планування на промисл п-ві.

Осн завд-календарна розбивка річного плану на квартал, місяці, декади, дні.

Основними завданнями оперативно-календарного планування на підприємстві є:

1) забезпечення ритмічного виробництва відповідно до встановлених обсягів і но­менклатури, а також своєчасного виготовлення та постачання продукції споживачам;

2) забезпечення рівномірності та комплектності завантаження устаткування, праців­ників і площ, що сприятиме кращому використанню виробничих активів;

3) забезпечення максимальної безперервності виробництва, тобто забезпечення найменшої тривалості виробничого циклу, що сприятиме зменшенню незавершеного виробництва та прискоренню оборотності обігових коштів;

4) створення умов для розвитку передових форм організації праці, а також для ав­томатизації об'ємних та календарних розрахунків на основі використання сучасної обчислювальної техніки.

Таким чином доведення змінного завдання до конкретного вир робітника-повсякденна роб економіста цеху, техніка по нормуванню, майстра, бригадира.

Розглянемо календарне ОВП(по термінам його виконання, та по місцю виконання, тобто цех, дільниця, роб місце. Деталізація програми випуску по роб місцям залежить від тех. Процесу.

Оперативність реагування на зміни трудомістк операцій, полягає в швидкому перегляді норм часу, викон ці ф-ії технік-нормувальник, або технолог цеху.

ОВП дає змогу переглядати асортимент випуску продукції і змін терміни: напр. переносити з одного кварталу на ін. в зв’язку з таких причин, як банкрутство торг партнерів, зміна ринків збуту, відмова потенц покупців від опл замовлення, тощо.

Оперативний у прийнятті рішень не тільки прогноз, а й констатація, наприкл необх орг. роб інструмент., енергет, рем підрозділів п-ва.

Правильна орг. роб інфраструктури дуже важлива на п-ві. Вона забезпеч ритм забезпеч роб місць всим необх.

Оперативн в ум масового та серійного в-ва проявл в дотрим принципів координації дій всіх взаемоповязаних розділів п-ва. Наприклад брак, допущений на поч. вир процесу може виявитись на останніх етапах, постраждають усі підрозділи.

Оперативність проявляється в роб команди виробничників коли потрібна взаємодопомога. При такій орг. роб особливо високі вимоги до професіоналізму.

Контрольні показники По ОВП

1.Час поч. та заверш провідної(критичної) тех. Операції.

2. Крит наз такі операції, які неможна віднести на 1 день, так як буде порушено аг графік викон прод.

3.Некритичні проц. Мають запас часу від декількох годин до дек днів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]