Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори по план.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
214.94 Кб
Скачать

36.Організація вироб. На пром. Під-ві

Результатом фін. діяльності під-ва. прямо залежать від науковообгрунтованого методу орг.. вироб.

До орг.. вироб. належать: 1.вибір оптим. площ де розташов обладнання входячи з габаритів обл.. необх .в дод. площая на проїзди складув. заготоок тощо.

2 розташув. Обл..відпов. до технол.процесу

3 Підбір робітників відпов кваліфікації для обслугов. обраного обл.

Для машино буд. актуальною темою є орг.. вироб. процесу. Підходи до орг.. будуть зізними для різних типів вироб.

Типи виробництва є 4: спеціалізацію,концентрація,кооперація.

Спеціалізація базується базується на розподілі функцій між територіальними підрозділами. Розглядають також народнугосп.спеціаліз-церозподіл функцій між промисловістю,сільськ.госп,транспортом,зв’язком,торгівлею.

Кооперація-це обєднання виробництва з причини випуску єдиного виду прод. кооперується ті під-ва які пов’язані однотипним виробництвом.

Концентрація-це зосередженість вироб.в певному сісці на оптим.відрізок часу.

При придм.принципі орг..цехів в одному і томуж цеху і розпочинається і зак.випуск.даного виду прод.

37.Фінансове планування на пром..Під-ві

Сучасні підходи до формування фін. політики в державі полягає в тому,що пром.. під-ва,сільськогосподарське вироб,торгівля формують держ. бюджет з якого проплач. всі соц.. потреби суспільства, (освіта). На пром. під-ві фін. Планування полягає в досягнені такого рівня рентабельності який заб. можливість для під-ва вирішувати всі свої госп.проблеми,а також своєчасно розрах.з державою через податки.

Розглядають рент.але в основі будь-якого з ним лежить співвідношення:Rc=П\С*100%

Розраховують фактичну рентабельність та планову.

Планова реент.визнач.зворотнім методом. При план рівня рент. визнач ступінь. ефект. вик.основних вироб.фондів та норм.обігованих коштів.:Rc=ПРзаг\Вср.р*ОФ+НОК*100

До фын. показн. роботи пром.. під-ва відносять також приб. Та ціну. Ці показники не є одно знач.як наприкл. рентабельність.їх величина залежить як від зусиль прац. даного під-ва так і зовні. факторів. Прибуток сам по собі не засвідчує ступінь ефективності вед.госп.тому що ми не мож.просл.за рахунок чого цей пок.отриманий.Приб.може засвідч.ефект.роботи лише в окремих випадках. При порівняні ефект. роботи декількох під-в приб.не є показовим ,обов’язково слід розрахувати рівень рентабельності.

Однозначним показником порівняльної економ.ефективності можна вважати собівартість однотипних продюпід-в конкурентів. Неоднозначним показником ефективності виробництва можна вважати зміну чисельності працюючих.Тому,що чисельність може скоротитися або за рахунок науково техн..прцесу або за рах.звільнення працівників при скор.вироб. відсутності замовлень.

38.Планування роб.Часу управл.Персоналу

До управлінців належать на під-ві працівники заводу управління:відділ головного конструктора,ввіділ гол.технолога.Планово економ від.фінансовий,бухг.При планув їх роб.часу передбачається такі структурні елементи роб.дня:час на вироб.наради ,час на вик.своїх без посеред.функціонал.обовязків,час на склад.звітів та планів роботи,чса на корпоративні зустрічні з суміжн.ввідділами які прай.на єд.кінцевий результат. Структурні зміни в орг..роб.часу управл.залежать від стажу роботи,рівня освіти,рівня техн..оснащення вироб.та аг.структури управл.під-вам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]