Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
strah.poslugi(spori_na_pehatq).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
749.57 Кб
Скачать

155. Страх-ня наземного трансп.

Об’єкти: автотранспортні засоби, причепи до них, приладдя та обладнання. Не приймаються на страх-ня: автомобілі, термін експлуатації яких перевищує 10 років; багаж, скло автомобілів, що має пошкодження або дефекти. Страх. ризики: пошкодження, знищення автомобіля внаслідок аварії, противоправних дій 3-х осіб, внаслідок стихійних лих. До страх. випадків не належать ситуації, при яких було зафіксовано: використання автотранс-ту у заздалегідь відомому страхувальникові аварійному стані, упр-ня автотранс-том водієм, що перебуває у стані алкогольного сп’яніння, непокору владі тощо. Договір укладається на рік, можливо менше. Страх. сума визначається на підставі поданих заяви на страх-ня і документів, що підтверджують вартість автотрас-ту, причепу тощо. Страх. премія обчислюється залежно від страх. суми та обраних страхув-ком страх. випадків. При розрахунку розміру відшкодування беруться до уваги зроблені страхув-ком видатки, що мали на меті врятування автотранс-ту.

156. Пор-к укл-ня договорів стр-ня засобів тр-ту, що нал-ть гром-нам, визн-ня і сплати стр платежів.

Договір стр-ня укл-ся, як прав, на 1 р. на осні письм заяви страхув-ка, де вказ-ся: типи, види чи марки, моделі, категорії трансп засобів, що страхуються; строк експл-ції номера держ реєстрації,пок-ки, що характер-ть потужн-ть трансп засобу; к-ть од-ць трансп засобу; дійсна (страх) в-ть та стр сума.

При розрах-ку стр тарифу і премії беруться до уваги:марка та модель машини; умови зберіг-ня; тип захисн пристрою; квал-ція та стаж водія.

Стр премія обчисл-ся страх-ком зал від стр суми та обраних страхув-ком стр випадків, розміру умовної франшизи:

П=Т*(S-Ф), де Т – стр тариф (брутто-ставка); S – стр сума; Ф – франшиза.

Стр премія може бути сплачена готівкою безпосер-ньо прац-ку СК або безготівково.

157. Орг-ція роботи стр-ка по визн-ню збитку і страхового відшкодув-ня по стр-ню засобів тр-ту, які нал-ть гром-нам. Пор-к виплати стр відшкодув-ня.

При угоні трансп засобу збиток визн-ся в розмірі стр суми в період дії договору, виплата пров-ся після закриття кримін справи або по прох-ню кількох місяців з дня угону.

При знищ-ні (конструкт загибелі) трансп засобу збиток визн-ся в розмірі стр суми з урахув-ням попер виплат та за мінусом в-ті залишків, придатних для подальш викор-ня.

При пошкодж-ні автомобілю збиток визн-ся як в-ть його відн-ня: до в-ті нов запчастин дод-ся в-ть відновлюв робіт та віднім-ся в-ть залишків, придатн до викор-ня:

В=(У-Ф+Р)*S, де У – розмір шкоди, яку сприч стр випадок; S – стр сума; С – дійсна в-ть трансп засобу; Ф – безум франшиза; Р – в-ти страхув-ка по зменш-ню збитків від стр випадку.

Стр-к виплач страхув-ку стр відшкод-ня в розмірі збитку, якщо стр сума встан-на на рівні стр в-ті трансп засобу, якщо нижче стр в-ті – стр-к відшкод частину збитків, пропорц відн-ню стр суми до стр в-ті.

При розрах-ку розміру відшкод-ня беруться до уваги необх та доцільно зроблені страхув-ком видатки, що мали на меті врятувати застрах-й автотр засіб, запобігти і (або) зменш збитки. Після наст-ня стр вип-ку страхув-к пов повід-ти про нього СК та компетентні органи (вони пов надати необх док-ти). Після отр-ня заяви про стр вип-к пров-ся огляд трансп засобу, про що скл-ся відп акт,куди занос-ся від-ті про місце і час огляду, про трансп засіб і водія, власника та ін зацікавл осіб. Тут пов бути зазн-ні пошкодж деталі із ступенем пошкодж-ня, а також, яка ремонтна дія потрібна. Акт підпис-ся експертом чи предст-ком СК та страхув-ком.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]