Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
strah.poslugi(spori_na_pehatq).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
749.57 Кб
Скачать

11. Страхові агенти та їх функції. Система генеральних агентств.

Функції страхових агентів. Страхові агенти – громадяни або юр. особи, які діють від імені та за дорученням страховика і виконують частину його страхової діяльності (укладання договорів страхування, одержання страхових платежів, виконання робіт, пов’язаних з виплатами страхових сум та страх. відш-ня). Страх. агенти є представниками страховика і діють в його інтересах за комісійну винагороду на підставі договору із страховиком.

Система генеральних агентств вважається більш зрілою формою відносин між агентами і страховими компаніями і є домінуючою формою у західних країнах. Ця система будується за територіально-адміністративною ознакою, тобто у кожній адміністративно-територіальній одиниці створюється 1-2 агентства, роботу яких організують генеральні агенти, вони підбирають штат агентів, проводять навчання, визначають зону обслуговування і проводять розрахунки між агентами. При необхідності агенти можуть підбирати собі субагентів і таким чином вертикальний рівень продажу страхових послуг вибудовується у такий ланцюг:

Страхова компанія генеральне агентство агент субагент.

Переваги системи генеральних агентств полягають у її гнучкості і мобільності та відпадає необхідність утримувати великий штат співробітників і витрати коштів на утримання філій, бо агентами робота будується на контрактних засадах (франчайзинг). Використання посередників у страхуванні дозволяє страховику підвищувати свою конкурентоздатність, оскільки робить страхову послугу більш дешевою і разом з тим більш доступною страхувальнику, страховику дає можливість отримувати первісну інформацію про потреби страхувальників у тому чи іншому регіоні.

12.Страх брокери та їх ф-ції. Стра брокер – юр чи фіз особа що зареєстрована у встановленому порядку як суб’єкт п-цької д-ті і здійснює посередницьку д-ть на страх ринку від свого імені на підставі доручень страх-льника чи страх-ка. Страх брокур не має право займатися ін д-тю, окрім страх-ня. Він вноситься в реєстр страх посередників в МінФін. Страх брокер зобов’язаний: 1. Забезпечити укладення договору С на найбільш вигідних для страх-ка умовах відповідно до брокерської угоди і страх-ком, який має стійке фін становище. 2. Володіти інф-цією небхідною для укладення договору С на умовах страх-льника, в тч про наявність у страх-ка ліцензії на здійснення відповідного виду С розміри страх тарифів та умови С, які пропонуються страх-ком рівень його пратоспр-ті, та надавати цю інф-цію страх-льнику на його прохання.

13.Роль реклами в реалізації страх послуг. Реклама – платне, спрямоване на певну категорію потенційних споживачів повідомлення, що здійснюється ч/з ЗМІ чи будь-яким ін способом публічного звертання й агітує на користь певного товару, марки, фірми, особливості. Метоб реклами в реалізації страх послуг є сприяння укладанню нових і відновленню раніше діючих договорів С. Реклама допомагає: клієнти одержують інф-ції про страх компанії та діючі види С, види послуг, їх переваги проти ін; стимулює бажання докладніше ознайомитися з даним видом послуг – умови та переваги С; формує імідж СК. Реклама ознайомлює споживачів зі страховим продуктом, робить доступною іеф-цію про страхові послуги, переконує споживачів скористатися цими послугами, після чого споживач бажа мати страх поліс і придбає його.

14. Види страх реклами. За способом впливу на потенц спож-ча: раціональна, емоційна. За способом вираження: жорстка, м'яка. Види: реклама в засобах масової інф-ції (газети, телеб-ня, журнали), роздаточний мат-л (буклети, календарі), зовн-ня реклама (вивіски, світова реклама, щити), реклама у вигляді виплат відшкод-ня страхув-кові.

15. Ф-ції страх реклами.

Французькі вчені А. Катля І А. каде виокремлюють п ять функцій засобів масової інформації: 1. Функція «антени» 2. Функція «підсилювача» 3. Функція «фокуса» 4. Функція «призми» 5. Функція «відлуння» Реклама використовує кожну з цих п'яти функцій залежно від ста­новища на ринку та мети маркетингу.1) Ф-ція анкети -щоб ввести нові настанови поведінки на спож-ня (зелена картка), 2)Реклама посилювача -перебільшує зміни в соц стереотипах повед-ки, 3) Реклама-фокус -для пропоз-ції нового способу життя та послуг, 4)Реклама- призма -щоб пристос-ти рекламні звернення до різних груп спож-чів та видів страх послуг., 5) Реклама-відлуння _нагад-ня про відомі консервативні та поширені види страх-ня.

16. Текстовае повідомлення: зміст, вимоги до нього. Важливе значення в рекламній діяльності ст-ка має текстове повідомлення – найбільш важлива частина більшості рекламних засобів.

За своєю стр-рою рекламне повідомлення поділяється на:

початок, як складова включає: інтригу рекламного засобу, ознайомлення з якою викличе бажання ознайомитися зусім рекламним повідомленням (початок спонукає дочитати)

розяснення, що включає важливу інф-цію про обєкт страх реклами (тобто про умови, переваги договору)

висновки, що що закріплюють основну думку рекламної обяви, розсіюють сумніви, сприяють звертанню стр-ника до СП даної СК.

Рекламні тексти можуть бути:

інформаційні

нагадуючі

навіюючі

переконуючі.

Інформаційні тексти використовуються тоді, коли необхідно повідомити про зміни в умовах діючих видів стр-ня або про введення нових видів стр-ня.

Нагадуючі тексти використовують тоді, коли страховику необхідно нагадати стр-нику про закінчення дії СД. Цей тест повинен нагадати стр-нику, що він може укласти СД на новий строк.

Навіюючий текст повинен допомогти потенційному стр-нику запамятати назву нового виду стр-ня (доречно багато повторювати).

Переконуючий текст– необхідно зробити акцент на перевагах даного виду стр-ня. Цей текст будується так, щоб показати найбільш привабливі сторони, аспекти страх продукту.

Текст рекламного повідомлення повинен відповідати наступним критеріям:

конкретність

достовірність

привабливість

оригінальність

дохідливість

Рекламний процес в стр-ні являє собою комплекс дій, повязаних з орг-цією і проведенням реклами.

17. Контроль з боку страх компаній та держави за наданням страх послуг. Страх ринок в Укр цивілізований і страх послуги над-ся строго у відп-ті з норматив-ми докум-ми на правовій основі. Контроль за д-тю страх компаній здійсн-ть Мін Фін в особі департаменту фін установ. Мін Фін видає страх компаніям ліцензії на право займатися певними видами страх-ня, затверджує правила страх-ня, зд-є контроль за дотрим-ням страх-ками Закону "про страх-ня" і ін ек актів, пов'язаних з страх-ням. Контроль зд-ся в формі перевірок, ревізій, ан-зу звітн-ті, експертизи страх робіт. Крім МінФін контроль за наданням страх послуг зд-ть Держ податк-ві адмін-ції, Держ подат-ва поліція, СБУ, КРУ (контрольно-ревіз-не упр-ня). В страх компаніях існує внутр контроль за реал-цією страх послуг, який проводять керівн-ки підрозд-лів, правління, бухг-рія і фін підр-ли. Це контроль за правильн-тю уклад-ня договорів, виплатою страх відшкод-ня, дотрим-ням закон-ва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]