Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
strah.poslugi(spori_na_pehatq).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
749.57 Кб
Скачать

3.Служба маркетингу страх-ї комп-ї та її ф-ції.

Маркетинг у страхуванні – це комплекс заходів, що мають на меті

формування й постійне вдосконалення д-ті страховика завдяки розробці конкурентоспроможних страхових продуктів (послуг) для

для конкретної категорії споживачів , а також упровадженню раціональних форм реалізації цих продуктів і збору й аналізу інф-ції

щодо ефективності д-ті страховика.

Сфера д-ті служби маркетингу починається з пошуку чи вибору потенційного клієнта страховика , визначення насущних потреб цього клієнта у страховому захисті та з”ясування його платоспроможності.Далі служба маркетингу формує хар-ки потрібного страхового продукту , пропозиції щодо його реалізації, збирає інф-цію в середовищі фактичних стр-х продуктів , розробляє рекомендації спрямовані на вдосконалення роботи страховика.

Завдання:

Виконання цільових завдань кер-ва страховика відносно:

-розвитку перспективних напрямків вдалих форм роботи;

-оцінки д-ті підрозділів страховика за окремими проблемами;

-збору інф-ції та її аналізу для виявлення недоліків в роботі підрозділів;

Тематичні дослідження з проблем:

-безпосередньої д-ті страховика;

-д-ті інших страховиків;

-пошуку і розробки проектних завдань на нові, більш ефективні;

-прогнозу розвитку страхового ринку .

4.Особливості маркетингу в страхуванні

Особлив-ті маркет-гу в страх-ні та завдання. 2 основні задачі: 1) Формування попиту на страх послуги; 2)Задоволення страх інтересів клієнтів з точки зору кількості і якості страх послуг. Тобто попит створюється зусиллями страхової компанії і нею ж і задовольняється. З точки зору економічної теорії формування попиту – це цілеспрямований вплив на потенційних покупців з метою підвищення рівня попиту до бажаного рівня, який наближається до рівня пропозиції даної страхової компанії. Страх компанія використовує для створення попиту методи впливу і переконання за допомогою: 1)Цілеспрямованої реклами; 2)Проводить організаційні заходи по укладанню договорів; 3)Використовує диференціацію тарифів та страх послуг; 4)Використовує поєднання страх послуг з різноманітними формами торгового та юридичного обслуговування і таким чином планування стратегії і тактики маркетингу спрямоване на заволодіння страховим ринком, але й на здійснення постійного контролю за формуванням попиту, щоб у потрібний момент перебудувати стратегічні програми і тактику конкурентної боротьби. Друга задача маркетингу досягається за допомогою: Високої культури страхового обслуговування; Ефективно побудованої системи продажу. Практичний маркетинг страха спирається на такі принципи: 1)Глибоке вивчення кон’юнктури страхового ринку; 2)Сегментація страхового ринку (виділення сегментів, секторів ринку); 3)Гнучке реагування на потреби страхув-ків; 4)Інноваційний підхід (постійне вдосконалення, модифікація послуг, які пропонує страх компанія). 5)Формування попиту.

5.Дослідження попиту на страхові послуги(необхідність, сутність, значення)

Досвід використання маркетингу у ринковій діяльності закордонних страхових компаній доводить, що процес маркетингу вирішує по суті 2 основні задачі:

  1. Формування попиту на страхові послуги;

  2. Задоволення страхових інтересів клієнтів з точки зору кількості і якості страхових послуг.

Тобто попит створюється зусиллями страхової компанії і нею ж і задовольняється. З точки зору економічної теорії формування попиту – це цілеспрямований вплив на потенційних покупців з метою підвищення рівня попиту до бажаного рівня, який наближається до рівня пропозиції даної страхової компанії. Страхова компанія використовує для створення попиту методи впливу і переконання за допомогою:

  • Цілеспрямованої реклами;

  • Проводить організаційні заходи по укладанню договорів;

  • Використовує диференціацію тарифів та страхових послуг;

  • Використовує поєднання страхових послуг з різноманітними формами торгового та юридичного обслуговування і таким чином планування стратегії і тактики маркетингу спрямоване на заволодіння страховим ринком, але й на здійснення постійного контролю за формуванням попиту, щоб у потрібний момент перебудувати стратегічні програми і тактику конкурентної боротьби.

Друга задача маркетингу досягається за допомогою:

  • Високої культури страхового обслуговування;

  • Ефективно побудованої системи продажу.

Практичний маркетинг страховика спирається на такі принципи:

  1. Глибоке вивчення кон’юнктури страхового ринку;

  2. Сегментація страхового ринку (виділення сегментів, секторів ринку);

  3. Гнучке реагування на потреби страхувальників;

  4. Інноваційний підхід (постійне вдосконалення, модифікація послуг, які пропонує страхова компанія).

  5. Формування попиту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]