Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
strah.poslugi(spori_na_pehatq).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
749.57 Кб
Скачать

56. Держ особисте стр-ня військовослужбовців і військовозобов, призваних на збори.

Держ обов особ стр-ня охоплює: *військовосл-в і військовозоб-х, призваних на збори, *осіб рядового, навчальн-го та вільнонайм-го складу органів і підрозділів внутр справ, *працівників митних органів, *працівників прокуратури, *суддів, *спортсменів вищих категорій тощо

Необх-сть проведення держ обов особист стр-ня військовосл-в і військовозоб-х, призваних на збори зумовлена необх-стю їх соц захисту, оскільки вони самі стоять на захисті інтересів д-ви і їх д-сть пов’язана з високим ступенем ризику. Страхув-ми, а відповідно і платниками страхових платежів, є міністерства і відом­ства (зокрема Мін-во оборони України), а застрахованими — контингент військовослужбовців, службові особи, які визначаються нормативними актами з питань страхування.

Здійснення перелічених щойно видів державного обов'язкового особистого страхування здебільшого покладено на Національну акціо­нерну страхову компанію (НАСК) «Оранта».

Розмір щорічних страхових платежів визначається Правлінням НАСК «Оранта» або іншими страховими компаніями за погодженням зі страхувальниками і Міністерством фінансів України. Страхові пла­тежі сплачуються страхувальниками щомісяця до 25 числа в розмірі 1/12 частини річної потреби (суми) на проведення виплат і перерахо­вуються на спеціальний рахунок страхової компанії.

Страхові суми ви­плачуються:

• у разі загибелі або смерті застрахованого його спадкоємцям у ро­змірі 100-кратного мінімального прожиткового рівня на час загибелі або смерті;

• у разі втрати застрахованим працездатності, що сталася внаслі­док поранення, захворювання, одержа­них у період проходження служби (зборів), - у розмірі, залежному від ступеня втрати працездатності, що визнач-ся у % до загальної суми страхування на випадок загибелі або смерті застрахованого.

Термін виплати — 7 днів з дня одержання страховою компанією всіх необхідних документів від застрахованого або його спадкоємців.

Вимоги щодо виплати страхової суми застрахований або його спад­коємці можуть пред'являти страховій компанії протягом трьох років з дня настання страхової події.

Спори щодо виплат страхової суми розглядаються вищою устано­вою НАСК «Оранта», а в разі непогодження з її рішенням — у встано­вленому законодавством порядку.57.Держ особисте страхув осіб рядового, начальниц та вільнонайм складу органів і підроз внутр справ. – віднос до ризикових видів страх, яке передбачає виплату страх суми (СС) лише при настанні стра­х випадку (у повному розмірі або певної її частини). Виплати СС або повернення сплачених внесків по закінченні термі­ну дії дог страх не передбач. Джерелом сплати страх платежів є Держ бюджет і в разі не­платоспроможності страховика з таких видів страх держава га­рантує викон зобов'язань перед с-льниками. Необхідність такого виду страх зумовлена необхідністю їх соц захисту, оскільки вони самі стоять на захисті інтересів держ і їх діяльність постійно пов'яз з високим ступенем ризику. С-льниками з цих видів страх, а відповідно і платниками страх платежів, є міністерства і відом­ства. Здійснення такого виду страхув покладено на Нац акціонерну страх комп "Оранта". Розмір щоріч страх платежів визнач Правл НАСК "Оранта" або іншими страх комп за погодж зі с-льниками і Мінфіном. Стр пла­тежі сплач с-льниками щомісяця до 25 числа в розмірі 1/12 частини річної потреби (суми) на провед виплат і перерахо­в на спец рахунок страх компанії. Невикор в поточ році на виплату СС страх платежі підляг зарахув в рахунок чергових платежів, а кошти, яких не вистачає на виплату, доплач с-льниками. Вимоги щодо виплати СС застрахований або його спад­коємці можуть пред'яв страх ком протягом 3 років з дня настання страх події. СС застрахов або їхнім спадкоєм виплач залежно від обставин, при яких ста­лася страх подія, а саме: у період проходж служби, чи при ви­кон служб обов, пов'яз з безпосер участю в охороні громадськ порядку і громад безпеки, боротьбі зі злочин. При цьому якщо страх подія сталася у період проходж служби, то СС виплач: у разі загиб або смерті застрахов його спадкоєм у ро­змірі 100-кратного МІН прож рівня на час загибелі або смерті; у разі втрати застрах працезд, що сталася внаслі­док поранення (контузії, травми або каліцтва), захвор, одерж у період проходження служби (зборів), - у розмірі, залежному від ступеня втрати працезд, що визначається у % до заг суми страх на випадок загибелі або смерті застрахов. Якщо страх подія є насл викон служб обов, пов'яз із безпосер участю в охороні громад порядку і громад безпеки, у боротьбі зі злочин, то розмір СС визнач залежно від ступеня тяжкості поранення або вста­новл застрахов інвалідності, чи його смерті та розміру гро­ш утримання за останньою посадою.

58.Держ особисте страхув працівників митних органів. – віднос до ризикових видів страх, яке передбачає виплату страх суми (СС) лише при настанні стра­х випадку (у повному розмірі або певної її частини). Виплати СС або повернення сплачених внесків по закінченні термі­ну дії дог страх не передбач. Джерелом сплати страх платежів є Держ бюджет і в разі не­платоспроможності страховика з таких видів страх держава га­рантує викон зобов'язань перед с-льниками. Необхідність такого виду страх зумовлена необхідністю їх соц захисту, оскільки вони самі стоять на захисті інтересів держ і їх діяльність постійно пов'яз з високим ступенем ризику. С-льниками з цих видів страх, а відповідно і платниками страх платежів, є міністерства і відом­ства. Здійснення такого виду страхув покладено на Нац акціонерну страх комп "Оранта". Розмір щоріч страх платежів визнач Правл НАСК "Оранта" або іншими страх комп за погодж зі с-льниками і Мінфіном. Стр пла­тежі сплач с-льниками щомісяця до 25 числа в розмірі 1/12 частини річної потреби (суми) на провед виплат і перерахо­в на спец рахунок страх компанії. Невикор в поточ році на виплату СС страх платежі підляг зарахув в рахунок чергових платежів, а кошти, яких не вистачає на виплату, доплач с-льниками. Вимоги щодо виплати СС застрахований або його спад­коємці можуть пред'яв страх ком протягом 3 років з дня настання страх події. Якщо страх подія є насл викон служб обов, пов'яз

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]