Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора_маркетинг_ОСТАТОЧНА!.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
877.57 Кб
Скачать

28.Сутн,принципи,прикл-и застосув соц-етич м-гу

Суть:споч-у компанія виявляє потреби, і інтереси цільових ринків, а потім забезпечує спож-ам вищу споживчу цінність засобами, які підтрим-ь (або навіть поліпш-ь) добробут клієнта і сусп.-ва. Соц-етичний М-концепція, яка об’єднує принципи еколог-о(бере за основу збереж-я навкол-го серед-а,захист спожив-ів) та гуманістич-о(спирається на високі етичні принципи, задовол-я потреб та інтересів широких верств сусп-ва) М, оцінює результати діял-ті під-ва з погляду інтересів сусп-ва в цілому, а не окремої фірми. Цей М закликає маркетологів домагатися рівноваги між 3 цілями М-гу: прибутком кампанії, потребами спожив-ів та інтересами суспільства. Пр-д: Johnson & Johnson. Турбота J&J про інтереси сусп-ва виражена в документі-«Наше кредо», де декларується відкритість, чесність політики компанії, а також те, що інтереси людей для J&J важливіше прибутку. J&J скоріше буде нести збитки,ніж допуст-ь випуск неякісн-о продукту.

34. М дослід-ня (д) ринку.

МДР–зовн-є МД хар-ик і параметрів Р з метою прийн-я конкретних ефект-их рішень. Види: кабінетні, польові. Напрями:-аналіз та прогнозні дослідж. кон’юнктури Р;-темпи розвитку; -динаміка попиту та пропозиц. товарів, їх співвіднош.; -місткість Р; -сегментув-я; -частка Р; -стан і тенденції розвитку конкуренції; -прогнозні дослідж. обсягів збуту; -дослідж. поведінки суб’єктів Р. Методи: експеримент, опитув-я, спостереж-я, методи екон. аналізу. Ефект-м методом є SWOT-аналіз, адже він має всеохоплюючий хар-ер, бо включ аналіз ринкових можл-ей та загроз, а також Д сильних і слабких сторін підп-ва.

32. Суть та клас-ція м інф-ції.

МІ-вихідний елемент М досліджень і найцінн-ий ринковий продукт. Інф-я склад-ся з усіх об'єктивних факторів і всіх припущень, що потенційно дають змогу знизити ступінь не визнач-і. Вона створює передумови для здобуття конкурентних переваг, допомагає знизити рівень комерц-го ризику, урахувати зміни в навкол. бізнес-сер-щі. Сприяє підвищ-ю іміджу підп-ва. За: Признач-ям: вихідна, нормативна, контрольна, операт-а.Мірою відкрит-і: відкрита, приватна, таємна. Періодичністю виник-ня: постійна, епізодична. Походж-ям: внутр-я, зовн-я. Змістом: факти, методи і підходи, методики, ідеї і гіпотези, поняття. Часом отрим-я: перв-а, втор-а. Аспектами М:стосовно попиту, пропозиції, стану ринку, суб'єктів ринку. Залежно від: Ролі в діял-сті підп-ва:стратег-а, тактична,операт-а.Рівня: макропланові дані, мікро-. Власника: підп-ва, держави, конкурентів.

33. Методи збору м інф-ції: суть та хар-ка.

МІ, яку збир-ь у процесі дослідж-я є перв-а (ПІ) (збир-ь уперше для досягн-я поставлених цілей) і втор-а (була зібрана для іншої мети): фін. і стат. звітність підп-ва, періодичні видання, книги,комерційна інф-я. Найцін-ою для М досліджень є ПІ. Осн-ми методами її збир-я є: опитув-я (О), спостереж-я (С), експеримент (Е) й імітація (Ім).О-найпошир.метод.Це інтерв’ю, узяте в респондента під час особ-ої зустрічі, телеф. чи поштою за доп. анкети. C-реальна оцінка ситуації за доп. системат-го обліку поведінки суб’єктів без словесної чи іншої комунікації і без впливу на об’єкт С (спож-ч, його поведінка, реакція на події). Можна проводити у реал. умовах і в лабораторіях, з участю дослідника чи без нього, із повним чи вибірковим охопл-ям спож-чів. Е –отрим-я інф-ції про взаємозв’язок між зал. і незал. змінними. Об’єкти Е:ринки, їхні сегменти, товари, ціни, процеси збуту, реклама, а їх місця -як реальні умови, так і спец. лабораторії. Ім -відтвор-я дії різних М чинників за доп. екон-матем. моделей і ЕОМ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]