Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора_маркетинг_ОСТАТОЧНА!.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
877.57 Кб
Скачать

77.Струк-а і елементи компл-у мк.

МПК реаліз-я за доп відповідного процесу з багатьох елементів, розміщ-их у певній, логічній послідовн-і. Осн елементи цього процесу: -відправник (джерело інфор-ії) - підпр-во, яке пропонує свої товари чи послуги і надсилає відповідну інфор-ію про них, адресуючи її своєму цільовому ринку; -кодув-я – перетвор-я інфор-ії на зручну і зрозумілу для спож-ча, ефект-у з погляду завдань комунікації форму; -звертання - це, з 1го боку, набір символів (слів, зображень, чисел), а з 2го - момент їх передав-я цільовому ринку;-канали комунікацій - засоби пошир-я інфор-ії, конкретні її носії; -декодув-я-розшифрув-я зверт-я, коли символи, які надходять каналами комунікації, набувають в уявленні спож-ча конкретних значень; -отримувач - спож-ч, якому передається інфор-ія про товари чи послуги підпр-ва; -зворотна реакція - відгуки спож-чів, їхні дії у відповідь на отрим-я і декодув-я зверн-я; -зворотний зв’язок - частина зворотної реакції, яка стає відомою відправникові; -перешкоди - можливі небажані або невраховані втруч-я в процес МК (якість друк-х видань, час передання радіоповідомлень, ставлення спож-ів до реклами, двозначність звернень).

80.Сутн, зміст м-ої політ-и прос-я п

П-будь-яка форма повідомл-я, викор-на фірмою для інфор-ії, переконув-я чи нагадув-я спож-м про свої товари, образи, ідеї, громадську діял-ть чи вплив на сусп-во. МПК і «П» - різні поняття. П на відміну від М-их комунікацій не передбач зворотний зв'язок між ними. Мета процесу П-стимулюв-я попиту. Ф-ії П: -створює образ престижності, низьких цін або інноваційності для компанії; -інформує про параметри товарів; -сприяє пізнав-ю нових товарів; -підтрим популярність існуючих; -пояснює, де можна придбати товари; -переконує спож-ів переходити до купівлі дорожчих товарів; -відповідає на запити спож-ів; -забезпечує обслугов-я клієнтів після покупки товару; -обґрунт-ує ціни на товари та послуги. В осн-і П-процес комунікат-их зв’язків підпр-ва з ринком. Засобами П є рекл-а,персон-ий продаж, стимулюв-я збуту, прям-й м-г,пропаганда. П спрям-е на досягн-я необхідної проінформ-сті потенц-их спож-ів про вигоди і переваги, які спож-чі отрим-ь, купуючи товари підпр-ва за певною ціною і умовою продажу.

81.Структура м-ої політики просування (п).

П-форма повідомл-я, викор-на фірмою для інфор-ії, переконув-я чи нагадув-я спож-м про свої товари. Часто в літ-рі МПК ототожн-ь з «П». Але є різниця. П на відміну від маркет-х комунікацій не передбачає зворотний зв'язок між ними. Засобами П є реклама (Р), персональний продаж, стимулюв-я збуту, пропаганда, прямий М-г. Р -довільна платна форма неперсон-ої презентації та просув-я ідей, товарів, послуг через ЗМІ. Осн-ми завд-ями Р є:-створ-я і підтрим-я високого рівня популярності товарів, послуг; -підвищ-я іміджу підпр-ва; -підтрим-я належної уваги та зацікавленості спож-ів. ПП -індивід-не усне пред’явлення товару чи послуги під час бесіди з конкретним спож-ем з метою здійсн-я купівлі-продажу товару. Пропаганда-організ-я громад-ої думки, яка сприяє успішному функ-ню підпр-ва, досягн-ю ним поставлених цілей. Цілями П є поліпш-я престижу і репутації підпр-ва, формув-я і підвищ-я зацікавленості спож-ів у його товарах чи послугах. СЗ - викор-ня короткотермінових заходів, розрахованих на швидке реагув-я ринку у відповідь на пропонув-я підпр-вом своєї продукції. ПМ-надання комерц-о важливої інфор-ії про товари чи послуги безпосередньо цільовим спож-ам з метою здійсн-я продажу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]