Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора_маркетинг_ОСТАТОЧНА!.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
877.57 Кб
Скачать

82.Маркет-ва політика просування (п) як складова маркет-ї діял-ті.

П-будь-яка форма повідомл-я, викор-на фірмою для інф-ії, переконув-я чи нагадув-я спож-м про свої товари, образи, ідеї, громадську діял-ть чи вплив на сусп-во. МПК і П – різні поняття. П на відміну від М-их комунікацій не передбач зворотний зв'язок між ними. Гол-а мета процесу П-стимулюв-я попиту. Ф-ії П: -створює образ престижності, низьких цін або інноваційності для компанії; -інформує про параметри товарів; -сприяє пізнав-ю нових товарів; -підтрим популярність існуючих; -пояснює, де можна придбати товари; -переконує спож-ів переходити до купівлі дорожчих товарів; -відповідає на запити спож-ів; -забезпеч обслуговув-я клієнтів після покупки товару; -обґрунтовує ціни на товари та послуги. В основі П – процес комунікативних зв’язків підпр-ва з ринком. Засобами П є реклама, персон-ий продаж, стимулюв-я збуту, пропаганда, прям мар-г. П спрямоване на досягн-я необхідної проінформ-сті потенційних спож-ів про вигоди і переваги, які спож-чі отримують, купуючи товари підпр-ва за певною ціною і умовою продажу.

83.Персональний продаж (пп) товару: сутність та умови застосування.

ПП-індивідуал-е усне пред’явл-я товару чи послуги під час бесіди з конкретним спож-ем з метою здійсн-я купівлі-продажу товару.Є 3 типи ПП. 1.Прийн-я замовл-я -обробка рутинних або повторних замовлень на продукти чи послуги, які підпр-во вже продавало. Цей тип ПП має місце в разі операцій з простими продуктами або послугами, які продаються за помірними цінами і не належать до технічно- або технологічно складних. 2.Отрим-я замовлень -ідентифікація перспективних покупців, забезпеч-я їх інфор-єю з метою перекон-я в необхідності здійсн-я закупки товару чи послуги. Такий тип ПП має місце в процесах збуту технічно складної продукції, яка до того ж потребує і супровідного сервісу. 3.Забезпеч-я збуту -ідентифікація перспективних покупців, аналіз і розв’яз-я їх проблем через просув-я нових товарів. Такий тип ПП здійсн-ся з викор-ням спец збутових агентів-персон-их продавців. ПП застосов-я за таких умов: 1.Цільовий ринок-вир-чі спож-чі чи посередники; 2.Ризик купівлі-високий; 3.Складність продукту-висока; 4.Рівень послуг-високий; 5.Стратегія каналу розподілу-стратегія «проштовхув-я»; 6.Географ. розміщ-я спож-ів – концентроване.

88.Ф-ї реклами (Р) в залеж-ті від стадії жит-го циклу товару

Р-довільна платна форма неперсон-ої презентації та просув-я ідей, товарів, послуг через ЗМІ. На етапі вивед-я товару на ринок, в період створення первинного попиту застос-ся інформативна Р, ф-ями якої є розповідь про новинку, про зміну цін, а також проінформованість спож-ів про товари, їх види, призначення, показники якості, особливості, принципи дії та про місцезнаходження підпр-ва чи торгов-го закладу, № тел. На етапі зростання, коли фірма тільки формує вибірковий попит, озираючись на конкурентів, застос-ся переконувальна Р, ф-ями якої є навіюв-я думки про перевагу марки, переконати спож-ча тут же зробити покупку, спонукає замовника до зустрічі з торговельним агентом фірми. До нагадувальної Р звертаються на етапі зрілості для підтвердж-я раніше прийнятого вибору. Така Р нагадує про наявність товару, місце і умови його продажу та викор-ня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]