Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора_маркетинг_ОСТАТОЧНА!.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
877.57 Кб
Скачать

9.Конц-ія збуту:виник,сутн,принц-и

Концепція збуту або інтенсифікації нарощ-я комерц-их зусиль(виникла в 1930-1950 рр.), передбач, що покупці будуть купувати товари в достатній кількості, якщо постійно нарощ-и зусилля для просув-я товарів на ринку і стимул-я їх продажу. Провідна ідея-концентр-ія зусиль на стимул-ні споживачів до купівлі (а не на їх потребах).Мета-інтенсиф-ія збуту товарів за рах-ок М-вих зусиль щодо просув-я і продажу товарів. Інструмент-ій: збутова політика (розв-ок збут-ої мережі,викор-я стимулів, цінових інструментів і методів просув-я). Принципи М-гу: 1)Свобода вибору (пошук і визнач-я власної мети, завдань, стратегії і тактики функт-ня і розв-ку, сфер діяльн-і, цільових ринків і методів їх освоєння, асортим-у й номенклатури своїх тов-их пропозиції. 2)Спрямован-ь на кінцевий результат (формув-я стійкого і достатнього попиту на товари).3)Акт-а політика збуту товару. 4)Гнучк-ь у досягн-і поставл-их цілей (вплив мінлив-о навкол-го бізнес-середов-а). 5)Вис-а варт-ь (провед-я рекламних кампаній, стимулюв збуту). 6)Наявн-ь відпов-ої інфраструк-и і фахівців. Недол:для продавця гол-е здійснити продаж,а не задовол потреби спожив-а.

19.Тактичні задачі маркетингу.

В обл-ті управ-ня новими тов-ми:*обгрун-ня доцільності і необх-ті вир-ва прод-ту шляхом вияв-ня існуючого або потенц-го попиту;*орг-ція науково-дослід-их і проектно-конструкт-их робіт по створ-ню зразків і моделей прод-ії;*координ-ія і план-ня вироб-збут-ої і фін діяль-ті під-ва;*орг-ція і вдоскон-ня сис-ми та методів збуту прод-ії. В обл-ті управ-ня тов-ми,що вже на ринку: *річне план-ня(порівн-ня план-их і практичних значень проданої к-ті товару);*реліз-ія політики цін;*модиф-ія та модер-ія товару;*навчання та консульту-ня продавців;*аналіз і прогноз ринк-ї ситуації, можливостей збуту; *реклама, ін. засоби просув-ня товару;*обслуг-ня спож-ів.

10.Конц соц-етич м-у: виникн, сутн, принц

Концепція виникла в 1980-1995 роках. Провідна ідея-вир-во товарів з урахув-ям потреб спожив-а і вимог сусп-ва. Мета-забезпеч-я макс-ої задовол-і потреб цільових ринків з одночасним збереж-ям і покращ-ям добробуту споживача і сусп-ва в цілому. Інструментарій: Marketing-mix, дослідж-я соц-их та екол-их наслідків від вир-ва і спожив-я товарів і послуг. Принципи: 1)орієнт-ія на спожив-а - визначати, обслуг-ти і задов-ти запити певної групи клієнтів; 2)новаторство-постійний пошук необхід товарів, удоскон-я М-ої діяльності за рах-ок упровадж-я новітніх технол-ій;3)ціннісні переваги-осн-а частина ресурсів повинна витрач-ь на реаліз-ію М-их ціннісних переваг;4)створ-я сусп-ої місії - програма М-у повинна формув-ь в рамках необхідного соц-го розум-я;5)комплексність - визнач-я запитів споживача, узгодж-я довготрив-их інтересів підпр-ва з інтересами споживачів і сусп-ва; 6)морал-ь; 7)сумлінність.

11.Особлив, цілі й ф-ції суч-го м-гу

М-г-процес вивч і формув-я споживчих запитів і переваг, а також викор-ня всіх ресурсів і засобів фірми для їх задовол-я з метою отрим-я прибутку та для особистої потреби спожив-в.Це аналіз, планув-я,реаліз-ія і контроль за втіл-ям “суміші” М-их рішень стосовно продукту фірми, його ціни, системи просув-я і розподілу, а також надій і сподівань фірми. Цілі:1)досягн-я макс-о можлив-о високого спожив-я, що створює умови для макс-го зрост-я вир-ва,зайнят-і, багатства; 2)досягн-я макс-ої споживчої задоволен-і; 3)надання найшир-о вибору,гранично можливої різноманітн-ті товарів;4)макс-е підвищ-я якості життя; 5)взаємна вигода споживача і вир-ка.Ф-ії:1)комплексне вивч-я ринку, власного підпр-ва, проблем, пов’язаних із М-ом; 2)узгодж-я параметрів, характер-ик та властив-ей про­дукції з побаж-ями та смаками спожив-ів; 3)розрах-ок цін на продукцію підпр-ва, визнач-я умов оплати, величини знижок;4)план-я збуту й реаліз-ії продукції; 5)фіз-ий розподіл продукції; 6)забезпеч комунікац-их взаємозв’язків зі спожив-и; 7)сервісне обслугов-я споживачів; 8)контроль й аналіз М-ої діяльн-і.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]