Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_informatika.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
397.82 Кб
Скачать

9 Конструктор таблиць у access

У вікні бази даних в режимі конструктора таблиць замість панелі інструментів бази даних відображує панель інструментів конструктора таблиць.

Для переміщення між полями використовуйте клавіші управління курсором: стрілка-управо, стрілка-вліво і так далі або клавіші Tab, Shift+Tab.

Властивості полий таблиці

Властивості поля визначають параметри поля: розмір, тип даних і так далі Властивості полий таблиці задаються в режимі конструктора таблиць. У верхній частині вікна наводиться список полів, в якому обов'язково вказується Ім'я поля (Field Name) і Тип даних (Data Type) . Інформація, введена в поле Опис (Description) відображуватиметься в рядку стану таблиці при виборі поля. Опис не повинен перевищувати 255 символів. Цю властивість можна не задавати.

Тип даних (Data Type) визначає, яку інформацію можна ввести в поле.

Панель властивостей містить ряд додаткових властивостей поля

На вкладці Підстановка (Lookup) властивості поля може вибиратися Тип елементу управління (Display Control) який впливає на відображення даних при введенні. Наприклад, якщо у вас тип даних: Текстовий (Text) то ви можете відображувати його як Поле (Text Box), Список (List Box) абоПоле із списком (Combo Box) .

Властивості таблиці

Властивості таблиці дозволяють більш повно описати таблицю, але їх можна не вводити. Аби задати властивості таблиці, відображуватимете її в режимі конструктора і натискуйте на панелі інструментів кнопку Властивості (Properties) або натискуйте клавіші Alt+Enter.

Створення таблиць за допомогою конструктора

Конструктор дозволяє в деталях розробити таблицю, зокрема визначити кількість тих, що містяться в ній полів, змінити назву і нумерацію полів, тип їх даних, вказати первинний ключ таблиці і багато що інше. У цьому розділі приведені лише основні відомості про конструктор, а за повнішою інформацією слід звернутися до розділу 11, «Налаштування таблиць».

Для таблиці рослин не підходять типові параметри, пропоновані майстром, тому при її створенні користуватимемося конструктором.

Виконуючи п. 4 і 5 останньої вправи, в списку, що розкривається Тип даних слід вибрати тип, що відрізняється від базового. При введенні з клавіатури досить вказати першу букву імені типу, і Access автоматично доповнить запис. Наприклад, при виборі типу Поле MEMO потрібно тільки ввести букву «П», і Access автоматично завершить введення імені.

Хоча Access і дозволяє використовувати пропуски в іменах полів, робити цього не рекомендується. Пропуски утрудняють роботу з іншими об'єктами Access, зокрема із запитами.

1. У розділі Таблиці двічі клацніть на посиланні Створення таблиці в режимі конструктора для відкриття нового вікна.

2. Введіть назву Ім'я у першому рядку стовпця Ім'я поля. Для цього поля буде автоматично вибраний тип даних Текстовий.

3. Введіть назву Латінськоєімя у другому рядку стовпця Ім'я поля. Тип даних Текстовийвикористовуваний за умовчанням, не змінюйте.

4. Введіть назву Замітки у третьому рядку стовпця Ім'я поля для створення ще одне поля. У сусідньому стовпці клацніть на стрілці і виберіть в спадаючому списку значення Поле MEMO.

5. Аналогічним чином додайте ще три поля: Фотографія (тип даних — Поле об'єкту OLE), Номер типу (тип даних —Числовий) і Імякаталога (тип даних — Текстовий).

6. Клацніть правою кнопкою миші на полі Ім'я і виберіть значення Ключове поле. Поряд з назвою поля з'явиться значок ключа, вказуючий на те, що поле є первинним ключем.

7. Виберіть команду Файл>сохраніть і задайте ім'я Рослини. На мал. 5.9 ви бачите створену таблицю в режимі конструктора.

8. Клацніть на кнопці Закрити і робота із створеною таблицею буде завершена.

При створенні таблиці ви напевно звертали увагу на область екрану Властивості поля. При виборі разних полів в цій області виводяться різні корисні відомості. Наприклад, першим значенням поля Ім'я буде Розмір поля рівний 50. Це означає, що поле Ім'я може містити не більше 50 символів. У полях бази даних зберігається тільки дійсно необхідна інформація. Повніші відомості по цій темі містяться в розділі 12, «Розширене застосування запитів».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]