Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_informatika.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
397.82 Кб
Скачать

48 Форми. Призначення, типи, структура форм, внутрішні взаємозв’язки. Методи створення.

Форма - це об'єкт БД, призначений для введення і відображення інформації.Форми дозволяють виконати перевірку коректності даних при введенні, проводити обчислення, забезпечують доступ до даних в зв'язаних таблицях за допомогою підлеглих форм.

Робота з формами може відбуватись у трьох режимах: у режимі Форми, в режимі Таблиці, в режимі констріктор. Вибрати режим роботи можна за допомогою кнопки Вид панелі інструментів Конструктор форм або за допомогою команди меню Вигляд.

У режимах Форми та таблиці можна здійснювати додавання, видалення і редагування записів в таблиці або у запиті, що є джерелом даних для форм.

У режимі Конструктора можна проводити зміну зовнішнього вигляду форми, додавання і видалення елементів управління, розробку.

Види форм. У Access можна створити форми таких видів:

форма в стовпець або повноекранна форма;

стрічкова форма;

таблична форма;

форма головна / підпорядкована;

зведена таблиця;

форма-діаграма.

Форма в стовпець представляє собою сукупність певним чином розташованих полів введення з відповідними їм мітками і елементами управління. Найчастіше ця форма використовується для введення і редагування даних.

Стрічкова форма служить для відображення полів групи записів. Поля не обов'язково розташовуються у вигляді таблиці, проте для одного поля відводиться стовпець, а мітки поля розташовуються як заголовки стовпців.

Таблична форма відображає дані в режимі таблиці.

Форма головна / підпорядкована являє собою сукупність форми в стовпець і табличною. Її має сенс створювати при роботі з пов'язаними таблицями, в яких встановлено зв'язок типу один-до-багатьох.

Форма Зведена таблиця виконується майстром створення зведених таблиць Excel на основі таблиць і запитів Access (майстер зведених таблиць є об'єктом, впровадили в Access, щоб використовувати його в Access, необхідно встановити Excel). Зведена таблиця являє собою перехресну таблицю даних, в якій підсумкові дані розташовуються на перетині рядків і стовпців з поточними значеннями параметрів.

Форма з діаграмою. У Access у форму можна вставити діаграму, створену Microsoft Graph. Graph є впроваджуються OLE-додатком і може бути запущений з Access. З впровадженої діаграмою можна працювати так само, як і з будь-яким об'єктом OLE.

Структури форми. Будь-яка форма може включати наступні розділи:

заголовок форми - визначає верхню частину форми і може містити текст, графіку іінші елементи управління;

верхній колонтитул - розділ відображається лише в режимі попередньогоперегляду і зазвичай містить заголовки стовпців;

область даних - визначає основну частину форми, що містить поля, отримані зджерела даних;

нижній колонтитул - розділ відображається лише в режимі попереднього перегляду в нижній частині екранної сторінки і зазвичай містить номер сторінки, дату і т. д.;

примітка форми - відображається внизу останньої екранної сторінки форми.

Найзручнішим способом створення нової форми є наступна технологія: форма створюється з використанням автоформи або майстром форм, а потім допрацьовується в режимі конструктора.

Джерелом даних форми «є одна або кілька зв'язаних таблиць та / або запитів.

Елементом управління називають будь-який, об'єкт фор-. ми або звіту, який служить для виведення даних на екран, оформлення або виконання макрокоманд.Елементи керування можуть бути пов'язаними, обчислюваними або вільними.

Зв'язаний (приєднаний) елемент управління приєднаний до поля базової таблиці або запиту. При введенні значення в пов'язаний елемент управління поле таблиці поточної запису автоматично оновлюється. Поле таблиці є джерелом даних пов'язаного елемента керування.

Обчислюваний елемент керування створюється на основі виразів. У виразах можуть використовуватися дані полів таблиці або запиту, дані іншого елемента керування форми або звіту та функції.

Вільні елементи керування призначені для виведення на екран даних, ліній, прямокутників і малюнків. Вільні елементи управління називають також змінними або змінними пам'яті.

Всі елементи управління можуть бути додані у форму або звіт за допомогою панелі інструментів елементів управління, яка з'являється при роботі з формою або звітом

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]