Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mini_Gos (1).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
500.74 Кб
Скачать

1. Мета і зміст фізичного виховання

Національне виховання - це створена упродовж віків самим народом система поглядів, переконань, ідей, ідеалів, традицій, звичаїв та ін.. покликаних формувати світоглядну свідомість та ціннісні орієнтації молоді, передавати їй соціальнім досвід, надбання попередніх поколінь. Науково обґрунтоване, правильно організоване національне виховання відображає історичну ходу народу, перспективи його розвитку. Актуальність створення системи національного виховання в умовах творення Української державності визначається потребами суспільства у всебічній активізації інтелектуального і духовно-творчого потенціалу національних та загальнолюдських цінностей, суперечливими процесами входження особистості в соціальне життя, необхідності забезпечення єдності, наступності та послідовності виховних впливів різних соціальних інститутів, нестійкого коректування виховного процесу. Головною метою національною виховання на сучасному етапі є передача молодому поколінню соціального досвіду, багатої духовної культури народу, ного національної ментальності, спорідненості світогляду і на цій основі формування особливих рис громадянина України, які передбачають національну самосвідомість, розвинену духовність, моральну, художньо-естетичну, правову, трудову, фізичну, екологічну культуру, розвиток індивідуальних здібностей і талантів.Найважливішою громадською рисою є сформованість національної самосвідомості, любові до рідної землі, свого народу, готовності до праці в ім'я України. Виховання національної самосвідомості передбачає усвідомлення молоддю своєї етнічної спільності, національних цінностей (мови, території, культури), відчуття своєї причетності до розбудови національної державності, патріотизм, ще сприяє утвердженню власної національної гідності внутрішньої свободи, гордості за свою землю. Національна ідея має бути не просто атрибутом національної свідомості, суто духовним феноменом, а поштовхом до практичних справ, як було у кращих синів і дочок нашого народу споконвіку. Національна система виховання ґрунтується на засадах національного світогляду, наукової філософії і ідеології, родинного виховання, народної педагогіки, наукової педагогічної думки, іщо ввібрала в себе надбання національної виховної мудрості. Вона охоплює ідейне багатство народу, його морально-естетичні цінності.

2. Творчий підхід до вибору методів навчання, на уроках фізичної культури.

Успіх навчання залежиь як від правильного визначення його мети і завдань, так і від способів доягнення їх, тобто від методів навчання. МЕТОДИ НАВЧАННЯ—це способи спільної діяльності учителя й учнів, спрямовані на вирішення завдань навчання. З традиційною класифікацією виділяють такі методи навчання:

- Практичний(досліди,вправи,навчально продуктивна праця.)

- Наочний( іллюстрації, демонстрації,спостереження учнів.)

- словесний(пояснення,роз'яснення, розповідь, бесіда, інструктаж,лекція, дискусія,диспут.)

- робота з книгою(читання, реферування, швидкий огляд, цитування.)

- відео-метод (перегляд вивчення вправи під контролем «електронного вчителя» М.Данилов, Б. Єсипов виділили класифікацію методів за призначенням:

- набуття знань

- формування умінь і навичок

- використання знань

- творча діяльність

- закріплення

- перевірка знань, умінь і навичок.

Вибір методів навчання залежить від теми, мети, задач уроку, і змісту матеріалу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]