Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_varianty_vdumyvaemsya_v_to_chto_spisyvaem.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
429.57 Кб
Скачать

2. Тести

1. – 1, 2. – 2, 3. – 3, 4. – 4, 5. – 1, 6. – 3, 7. – 3, 8. – 2, 9. – 1, 10. – 1, 11. - 1

12. – 4?, 13. – 3?, 14. – 2, 15. - 1

3. Визначення

Кредит — термін, який використовується у фінансах, бухгалтерському обліку і освіті.

Просте товарне виробництво — це дрібне виробництво індивідуальних самостійних ремісників і селян, що працюють на ринок. Воно було притаманне докапіталістичним суспільствам

Споживчий кредит – це кошти, що надаються кредитодавцем (банком або іншою фінансовою установою) споживачеві на придбання продукції.

Крива́ Ла́ффера — крива, яка характеризує залежність державних доходів від середнього рівня податкових ставок у країні. Крива показує наявність оптимального рівня оподаткування, за якого державні доходи досягають свого максимуму.

Рівноважна ціна — це ціна на конкурентному ринку, за якої величина попиту і пропозиції однакові, немає ні дефіциту, ні надлишку товарів і послуг

4. Правильні твердження

1. – так, 2. – ні, 3. – ні, 4. – ні, 5. – ні

Варіант 5

1. Теоретичне питання

3 економічним вибором пов'язане доцільне і раціональне вико-ристання виробничих ресурсів. Тому існує поняття ціни економіч-ного вибору, яка визначається ціною задоволення тих потреб, що залишилися невтамованими, тобто від задоволення яких відмови-лись, обравши інші, більш суттєві. Те, від чого ми відмовляємося, називають прихованими (зумовленими) витратами для досягнення здійсненого економічного вибору.

Проблема економічного вибору і альтернативності витрат ви-робничих факторів породжують використання виробничих мож-ливостей окремого підприємства, галузі, національної економі-ки. Виробничі можливості визначаються кількістю альтернатив-них виробничих ресурсів та доцільного і ефективного їх використання.

Так, маючи обмежені ресурси, підприємство, здійснюючи еко-номічний вибір, обирає один продукт, відмовившись від виробниц-тва іншого, ціна останнього і складе ціну економічного вибору фір-ми. Ціна економічного вибору визначає, на випуску якого продукту зупиниться фірма, який обсяг його виробництва вигідний, якими будуть альтернативні витрати.

Крива виробничих можливостей — залежність, що графічно ілюструє можливості одночасного виробництва двох продуктів з урахуванням обмеженості ресурсів, що витрачаються на виробництво цих продуктів.

Крива будується в системі координат, кожна з яких відображає обсяг виробництва одного з продуктів. Вона обмежує область виробничих можливостей, так що будь-яка крапка на кривій показує гранично можливе по ресурсних обмеженнях поєднання обсягів виробництва двох продуктів.

2. Тести

1. – 4, 2. – 1, 3. – 1, 4. – 2, 5. – 2?, 6. – 1, 7. – 1, 8. – 3, 9. – 1, 10. - 1

11. – 1, 12. – 4, 13. – 1,3?, 14. – 3?, 15. – 1,4?

3. Визначення

Індукція - це виведення економічних закономірностей і принципів із фактів реального життя на основі сходження від одиничного до загального. Дедукція - це шлях від загального до одиничного.

Ціна попиту — найважливіший чинник, що визначає обсяг попиту.

Змінний капітал — частина капіталу, яка авансується на купівлю робочої сили, і у процесі виробництва змінює величину своєї вартості

Міжнародний кредит – це форма руху позикового капіталу у сфері міжнародних економічних відносин, де кредиторами і позичальниками виступають суб’єкти різних країн. Суб’єктами цих відносин виступають приватні фірми, комерційні банки, кредитні організації, нефінансові заклади, держави та державні органи, а також регіональні міжнародні банки розвитку, міжнародні фінансові інститути.

Світове господарство — внутрішньо суперечлива єдність національних економік, пов'язаних міжнародним поділом праці, торговельно-виробничими, фінансовими та науково-технічними зв'язками.

4. Правильні твердження

1. – ні, 2. – так?, 3. – так, 4. – так, 5. - так

Варіант 6

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]