Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_varianty_vdumyvaemsya_v_to_chto_spisyvaem.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
429.57 Кб
Скачать

2. Тести

1. – 2, 2. – 3, 3. – 2, 4. – 4, 5. – 1, 6. – 3, 7. – 1, 8. – 3, 9. – 4, 10. – 1, 11. - 1

12. – 1, 13. – 1, 14. – 1, 15. - 1

3. Визначення

РІВНОВАЖНА ЦІНА - ціна товару, що встановлюється на ринку при досягненні рівноваги між попи-том і пропозицією цього товару.

Постійні витрати - витрати, які не залежать від об'єму виробництва, наприклад, орендна плата за виробничі та конторські приміщення. Постійні витрати містять видатки на утримання управлінського персоналу, страхування, охорону підприємства. Ці видатки залиша­ються незмінними незалежно від того, скільки продукції виготовляє підприємство. Вони оплачуються навіть тоді, коли продукція не ви­робляється.

Кредит - кошти й матеріальні цінності, що надаються резидентами або нерезидентами у користування юридичним або фізичним особам на визначений строк та під відсоток. Кредит розподіляється на фінансовий, товарний і кредит під цінні папери, що засвідчують відносини позики.

Фінанси - це система економічних відносин між державою, юридичними та фізичними особами, а також між окремими державами і міжнародними економічними інститутами й організаціями щодо акумуляції та використання грошових засобів на основі розподілу й перерозподілу валового внутрішнього продукту і національного доходу.

Крива Лаффера — крива, яка характеризує залежність державних доходів від середнього рівня податкових ставок у країні. Крива показує наявність оптимального рівня оподаткування, за якого державні доходи досягають свого максимуму.

4. Правильні твердження 1. – ні, 2. – ні, 3. – ні?, 4. – так, 5. - так

Варіант 27

1. Теоретичне питання

Зайнятість – це забезпечення працездатного населення робочими місцями та його участь в суспільно – корисній діяльності, що приносить йому заробіток чи прибуток. Типи зайнятості:

  • Ефективна зайнятість – максимально можливе використання робочої сили країни шляхом раціонального її розміщення та забезпечення робочими місцями у відповідності з їх кваліфікацією та професією.

  • Фактична зайнятість – фіксація реально існуючого стану використання робочої сили в країні.

Безробіття – це непрацюючі особи, що входять до складу робочої сили, які активно шукають роботу і готові почати працювати в будь-який момент.

Чисельність робочої сили — це чисельність населення віком від 15 до 70 років, яке прагне реалізувати свою здатність працювати за наймом з метою отримання доходу в грошовій чи натуральній формі.

З огляду на це, все населення країни поділяють на дві великі

групи:

інституціональне — особи, що не досягли працездатного віку, та ті, які вже вибули зі складу робочої сили у зв'язку з постійною втратою працездатності (інваліди), виходом на пенсію тощо;

неінституціональне, яке становлять працездатні особи,

що, в свою чергу, поділяються на дві підгрупи:

економічно активне населення, до складу якого входять особи, що працюють за наймом, тобто зайняті, та безробітні;

економічно неактивне населення, до складу якого входять особи, що добровільно не працюють за наймом домогосподарки, студенти, люди вільних професій, підприємці)

Закон Оукена. Він виявив математично зв'язок між перевищенням фактичного рівня безробіття над природним і втратами ВВП. Можемо зробити висновок, що економіка, яка працює в умовах природного рівня безробіття, зазнає переважно конструктивного впливу, а рівень безробіття, що перевищує природний, чинить переважно згубний вплив на економіку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]