Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦВ-0043 остан вар 24.04.doc
Скачиваний:
896
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
3.32 Mб
Скачать

7.14 Формування поїздів

7.14.1 На дільницях залізниць України, де максимальна швидкість руху поїздів 120 км/год, у по­рядку, встановленому ПТЕ, дозволяється включа­ти в пасажирські та поштово-багажні поїзди такі вагони:

- вантажні вагони на візках ЦНИИ-ХЗ із буксо­вими вузлами на підшипниках кочення при осьо­вому навантаженні до 21 т;

- рефрижераторні вагони на візках ЦМВ-Дессау з укороченою базою або

на візках КВЗ-И2;

- пасажирські вагони на візках KB3-5 із приво­дом генератора ФАГА-ІІ.

Заборонено ставити в пасажирські або по­штово-багажні поїзди вантажні вагони з простро­ченими термінами ремонту та ТО-3 або термінами, між ремонт-ними нормативами, що закінчуються на шляху прямування, термінами капіталь-ного чи де­повського ремонту, при цьому ніякі відстрочки не допускаються.

Проміжна ревізія букс вантажних вагонів, які включаються в пасажирські або поштово-багажні поїзди, проводиться через кожні шість місяців із записом у книгу форми ВУ-92. У цей же термін виконується профілактичний ремонт гальм із за­писом у книгу форми ВУ-68. Автозчепи таких ва­гонів повинні відповідати шаблону № 940р.

7.14.2 Колісні пари та інші вузли вагонів, що причіпляються, повинні відповідати вимогам, встановленим Правилами ПТЕ.

7.14.3 Забороняється постановка в пасажирські поїзди вантажних вагонів, які не забезпечують ма­ксимальну швидкість прямування пасажирських поїздів, установлену графіком руху.

У виняткових випадках при включенні в паса­жирський поїзд вантажного або іншого вагона, який не може рухатися зі швидкістю, встановле­ною на окремій дільниці, на цей поїзд видається письмове попередження про зниження швидкості порядком, встановленим Інструкцією ЦД/0001.

Підставою для видачі попередження в межах однієї залізниці служить наказ начальника заліз­ниці на причеплення вагонів до пасажирського поїзда із вказівкою допустимої швидкості руху, а в межах двох і більше залізниць – дозвіл Укрзаліз­ниці.

При формуванні вантажних поїздів встановле­ної довжини та маси, а також великовагових і довгосоставних поїздів порожні вагони (цистерни, хопери-цементовози, хопери-мінераловози, хопери-зерновози, довгобазові вагони, вагони-термоси) треба ставити в останню третину поїзда.

Поїзд, в составі якого знаходиться більше 240 осей вагонів-хоперів усіх моделей, не підлягає фо­рмуванню та відправленню.

ДОДАТОК А

(довідковий)

МІСЦЯ ПОСТАНОВКИ ТАВР ДЕРЖАВ-

ВЛАСНИЦЬ НА ДЕТАЛЯХ ВАГОНІВ І КОДИ

НАЛЕЖНОСТІ ДЕРЖАВАМ

Рисунок А. 1 – Місця постановки тавр на колісній парі

Тавра наносяться на одному з коліс на ободі з зовнішньої сторони.

Рисунок А.2 – Місце розташування тавр на боковій рамі візка

Рисунок А.3 – Тавро держави-власника

Рисунок А.4 – Тавра підприємства, яке робило

ремонт

Тавра наносяться на кожну бокову раму візка на ділянці від початку приливу вище приймальних клейм.

Рисунок А. 5 – Місце розташування тавр на надресорній балці

Рисунок А.6 – Місце розташування тавра на рамі

вагона

Тавро на рамі вагона наноситься на вертика­льному листі шворневої балки рами вагона з вну­трішньої сторони на відстані 100 мм від стояка або нижньої обв'язки.

Рисунок А.7– Коди належності державам та місця їх розташування

на деталях вагонів