Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦВ-0043 остан вар 24.04.doc
Скачиваний:
863
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
3.32 Mб
Скачать

6.2 Технічне обслуговування вантажних ваго­нів при підготовці їх до перевезень

6.2.1 Усі вагони перед подачею під заванта­ження повинні пред'являтись працівниками станції для технічного обслуговування з зазначенням пунк­ту, залізниці, держави призначення, та держави-власника, найменування вантажу і записом про це у книзі пред'явлення вагонів форми ВУ-14.

Спеціальні вагони, призначені для перевезення небезпечних вантажів, пред'являють до технічного обслуговування тільки в порожньому стані в день завантаження з обов'язковим записом в окремій книзі форми ВУ-14 найменування вантажу та ві­дображенням результатів технічного обслугову­вання.

Вагони, що вимагають обслуговування з відче­пленням від поїзда, після розмітки оглядачами і видачі на них повідомлення форми ВУ-23М, маневро­вими засобами станції подають на спеціалізовані колії, які оснащені необхідними технологічними пристроями.

6.2.2 Після закінчення технічного обслуговування оглядач доповідає про готовність вагонів опера­тору ПТО та у книзі форми ВУ-14 проти кожного номера вагона чи групи вагонів ставить підпис, засвідчуючи їхню готовність до перевезення конкретного вантажу.

Технічна готовність під завантаження состава в цілому підтверджується підписом керівника зміни ПТО в книзі форми ВУ-14.

6.2.3 Вагони під швидкопсувні та сипучі ван­тажі оглядаються тільки в порожньому стані. Під­готовка їх під здвоєні операції не допускається.

6.2.4 При пред'явленні до технічного обслуго­вування власних або орендованих вагонів перед завантаженням небезпечних вантажів їхні власни­ки повинні пред'явити працівникам станції і ва­гонного депо чи ПТО свідоцтво про технічну спра­вність вагона, що гарантує безпеку перевезення конкретного небезпечного вантажу. Номер свідоц­тва оглядач вагонів заносить до книги форми ВУ-14 для небезпечних вантажів.

Вагони і контейнери, які пред'являють до тех­нічного огляду, повинні бути в порожньому стані і очищені від вантажів, що перевозилися раніше. Огляд їх проводять у день завантаження.

На ПТО станцій завантаження небезпечних ва­нтажів у власні вагони повинен бути складений пономерний список цих вагонів із вказівкою роду вантажу, під який вони призначені, номера вказів­ки Укрзалізниці, що дозволяє їхнє курсування магістральними залізничними коліями, та дати прове­дення технічного огляду.

6.2.5 Визначення технічного стану і придатнос­ті ходових частин, колісних пар, буксового вузла, рами вагона, гальмівного обладнання, автозчепного пристрою вагонів, що належать відправнику ван­тажу чи орендованих, проводиться працівниками ПТО.

Технічний стан зовнішнього і внутрішнього обладнання власних вагонів (критих, ізотермічних, пасажирсь­ких, багажних) визначає відправник вантажу.

6.2.6 Вагони-цистерни для перевезення небез­печних вантажів, які пред'являються до технічного огляду, повинні мати чіткі написи про терміни проведення періодичного ремонту, найменування вантажу і знаки небезпеки. На універсальні криті вагони і контейнери напис про найменування ван­тажу не наноситься.

6.2.7 Вагони, які готують до перевезень небез­печних вантажів 1-го і 2-го класів, повинні бути з композиційними колодками.

6.2.8 Підготовка цистерн під налив нафтопро­дуктів виконується на промивально-пропарюваль­них станціях і пунктах.

6.2.9 Не допускається перевезення небезпечних вантажів у вагонах без знаків і кодів небезпеки, трафаретів про власника і найменування вантажу, термінів виконання ремонтів.

6.2.10 Вагони на візках типу ЦНИИ-Х3 (моделі 18-100), які по­дають під завантаження, в залежності від вантажо­підйомності, повинні мати ресорні комплекти з розміщенням пружин за однією з трьох схем, показаних на рисунку 1, а саме:

- за схемою І – на візках чотиривісних вагонів вантажністю більше 60 т;

- за схемою II – на візках чотиривісних вагонів вантажністю від 50 т до 60 т;

- за схемою III – на візках чотиривісних вагонів вантажністю менше 50 т.

Рисунок 1 - Схеми розміщення пружин візка типу ЦНИИ-Х3 (моделі 18-100)