Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦВ-0043 остан вар 24.04.doc
Скачиваний:
869
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
3.32 Mб
Скачать

6.6 Технічне обслуговування пасажирських ва­гонів у пунктах формування та обороту

6.6.1 Технічне обслуговування пасажирських вагонів, що прибувають чи відправляються з пун­ктів формування й обороту, виконують на спеціа­лізованих коліях технічної станції відповідно до місцевого технологічного процесу, розробленого на основі "Типового технологічного процесу підготовки та екіпіровки в рейс пасажирських вагонів та швидкісних поїздів Т 07.02" ЦЛ-0030 (далі – ЦЛ-0030) [10], Керівництва ЦЛ-0025.

6.6.2 Вагони пасажирських поїздів оглядають у порядку, зазначеному в 6.1 цієї Інструкції. При технічному обслуговуванні вагонів повинні бути усунуті несправності, виявлені оглядачем ва­гонів. Пошкоджений внутрішній інвентар повинен бути відремонтований або замінений, а відсутній – поповнений. Перед початком робіт у вагонах з електроопалюванням необхідно переконатися у відсутності високої напруги і повної електробез­пеки – в порядку, встановленому для кожного ПТО, парку пасажирської технічної станції.

6.6.3 На станціях формування внутрішнє обла­днання й інвентар прибулих з рейсу вагонів пере­віряє оглядач з внутрішнього обладнання в при­сутності провідника вагона.

6.6.4 Оглядач з внутрішнього обладнання зобов'язаний стежити за своєчасною підготовкою вузлів вагонів і після підготовки перевірити їхній стан (із записом у журналі форми ВУ-8):

- умивальних раковин, унітазів, їхніх кілець і кри­шок, педального механізму, клапанів, сальників, кранів і вентилів водяних баків, труб, електроки­п'ятильника;

- дефлекторів вентиляції, повітряних фільтрів, калориферів, димарів, баків та їхніх прокладок, колосникових ґрат, насосів, обігрівальних труб, вугільних ящиків;

- дверей, диванів, піднімальних і багажних по­лиць, віконних рам, скла, замків, ручок та іншого внутрішнього обладнання;

- запорів стельових ніш, патрубків наливних труб, фартухів відкидних площадок, сходинок, поручнів, фанових труб.

Крім того, необхідно перевірити наявність води в системі водопостачання, а в період опалення – у котлах і запасних баках і, у випадку відсутності або нестачі її, вжити заходів для своєчасного по­повнення.

6.6.5 У процесі огляду внутрішнього обладнан­ня вагона, оглядач звіряє фактичну наявність об­ладнання та інвентаря у вагоні з інвентарним описом і записами у відомості форми ВУ-38.

6.6.6 Відповідно до технологічного процесу оглядач електрообладнання приймає електрооб­ладнання кожного вагона від поїзного електроме­ханіка чи начальника (механіка-бригадира) поїзда.

У процесі приймання, він додатково до записаного ним у книзі обліку ремонту вагонів, фіксує виявле­ні несправності, перевіряє якість проведеного тех­нічного обслуговування на шляху прямування (ТО-1).

Регулятори напруги, обмежники струму і при­строї захисту від підвищеної та зниженої напруги повинні бути справні і запломбовані. Забороняєть­ся ставити в поїзди вагони з несправними пожеж­ною сигналізацією і сигналізацією нагріву букс. Не допускається відправляти вагони, що одержу­ють електроживлення від генераторів сусідніх ва­гонів. З пункту формування не допускається від­правляти вагони з витоком електроструму на кор­пус.

Оглядач спеціалізованої групи по приводу ге­нератора приймає зауваження щодо привода генера­тора від поїзного електромеханіка чи начальника (механіка-бригадира) поїзда, усуває несправності згідно з цими зауваженнями, а також виявленими ним у процесі огляду вагонів; при підготовці до літніх і зимових перевезень (ТО-2) забезпечує справність привода і підвіски підвагонного генератора.

6.6.7 Контроль технічного стану ходових час­тин, гальмівного обладнання, ударно-тягових при­ладів, привода генератора та іншого обладнання вагонів прибуваючих поїздів свого формування і по обороту здійснюється оглядачами вагонів на ПТО на ходу (до зупинки) по обидва боки. У пун­кті формування оглядач вагонів, відповідно до ви­мог діючих інструкцій і нормативних документів, перевіряє стан колісних пар, автозчепного при­строю, буферів і безбуферного пристрою, рами ва­гона, деталей візків, деталей центрального підві­шування, гідравлічних гасників коливань, зазори між ковзунами, кріплення підвагонного обладнан­ня та інших вузлів і деталей – із пролазкою. Після за­кінчення технічного обслуговування на технічних станціях у місцях формування оглядачі кожної групи доповідають оператору і розписуються про технічну готовність поїзда в книзі форми ВУ-14.

6.6.8 Після формування поїзда, крім огляду всіх частин вагонів, повинна бути перевірена правиль­ність їхнього зчеплення і дія електропневматичних, пневматичних і ручних гальм. Не допускаєть­ся відправляти пасажирські поїзди з несправною системою електропневматичного гальма. Ручні га­льма оглядач вагонів перевіряє спільно з провідником вагона.

6.6.9 Поїзди, передані з технічної станції на приймально-відправні колії станції для посадки пасажирів, підлягають контрольному огляду огля­дачами на ходу для перевірки справності ходових частин, гальм і кріплення підвагонного обладнан­ня.

6.6.10 Технічне обслуговування, поточне об­слуговування і екіпірування швидкісних поїздів виконують на спеціально виділених для цього й обладнаних коліях відповідно до "Тимчасової інструкції з організації швидкісного руху пасажирських поїздів, вимоги до інфраструктури та рухомого складу ВДН 32.1.07.000 (далі - Інструкція ВНД 32.1.07.000) [10] та "Тимчасової інструкції для забезпечення безпеки руху денних пасажирських поїздів зі швидкістю до 140 км/год".

6.6.11 На оглядача хвостової ремонтно-оглядової групи покладається контроль за наявніс­тю сигналів у кінцевому вагоні пасажирського та поштово-багажного поїздів.

Оглядач не повинен допускати відправлення пасажирських і поштово-багажних поїздів без на­явності встановлених сигналів чи з несправними хвостовими сигналами.

Оглядач вагонів у пунктах обороту та пунктах перестановки вагонів пасажирських поїздів несе відповідальність за правильне регулювання важі­льної передачі до станції призначення.