Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Доповідь 2035.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
865.79 Кб
Скачать

2.14. Компетенція, межі повноважень, підпорядкування Світовому парламенту.

Новостворені інститути перебувають у відносинах координації зі Світовим парламентом та керуються у своїй діяльності його постановами та рекомендаціями.

Вище розглянуті міжнародні інституції, як структурні елементи Світового уряду, повинні мати достатньо розвинуту систему внутрішніх інструментів впливу та наділені можливістю альтернативного вирішення нагальних проблем у межах передбаченої компетенції, хоча, у будь-якому, разі для прийняття рішень у межах цих інституцій повинно отримати схвалення у відповідної створеної у Світовому парламенті Ради з питань права міжнародних просторів.

2.15. Принципи координації міжнародно-правового регулювання на кожному етапі становлення та розвитку запропонованої сфери.

Враховуючи вищенаведені прогалини та колізії, що наразі існують при поділі Світового простору на міжнародне повітряне, космічне та морське право, ми пропонуємо відмовитись від такого поділу, що створює правовий вакуум, що дозволяє використовувати Світовий простір не в інтересах Людства, а в приватних інтересах. Штучний поділ не дає можливості проголосити суверенітет Людства над Світовими просторами.

Вже з 2014 року варто почати розробку текстів запропонованих конвенцій та детально вивчити механізм сплати екологічного податку, що існує в країнах17. На основі вивченої практики держав виробити єдиний механізм сплати екологічного податку. При цьому має бути чітко прописано цільове призначення таких коштів. Світовий екологічний податок буде збиратись Фондом міжнародних просторів.

На додаток, ми пропонуємо встановити також і абсолютну відповідальність за порушення норм використання Світового простору. Окрім виключення фактору вини, ми пропонуємо відмовитись від можливості виправдання порушення норм та принципів-норм шляхом посилання на форс-мажор та стан необхідності.

Вироблення засад абсолютної відповідальності має узгоджуватись із внесенням відповідних змін до Статей про відповідальність держав за міжнародно-протиправні акти (Articles on the Responsibility of States for Wrongful Acts), зокрема у частині статей 23 та 25.

Переформатування існуючих організацій буде залежати від перспектив та успіхів створення Світового парламенту. Важливо, що увесь існуючий нормативний матеріал буде збережений. Переформатування не означатиме заперечення існуючих принципів та норм, воно означатиме їх значне вдосконалення та зміну акцентів – на інтереси людства та майбутніх поколінь.

Створення Єдиного Міжнародного Простору – це не штучне об’єднання повітряного, космічного та морського права, це їхній upgradе, повернення до першоджерел та усунення штучності та необґрунтованості у їх поділі. При створенні єдиної системи регулювання кожна існуюча галузь збереже свою ipso facto самостійність в рамках існуючого нормативно-правового, але не інституційного матеріалу.

Щодо конкретних часових рамок, то прогнозовано протягом 2015-2021рр. створення Світового парламенту та формування міжнародних інституцій , переформатування існуючого порядку, потреба у жорсткій координації та чіткій субординації в умовах зародження нового світового порядку; а вже протягом 2021-2035 рр. – поступове зниження рівня контролю над цими міжнародними інституціями, розширення сфер самостійного відання, наділення більш широких повноважень у галузевих питаннях, розбудова апарату у ході створення нижчих органів у зваженої ієрархії підпорядкування задля можливості негайного вирішення проблеми на локальному рівні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]