Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Доповідь 2035.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
865.79 Кб
Скачать

3.13. Створення нових міжнародних інституцій.

На мою думку, для найбільш ефективного регулювання в межах планети повинно існувати єдине відомство, яке б здійснювало загальну координацію екосистемної рівноваги, а також видавало директиви на практичну реалізацію програм суб`єктами. Існуючі на сьогоднішній день організації, що займаються проблемами природної сфери мають бути реорганізовані в Міжнародну Організацію з Раціоналізації Людської Діяльності та Охорони Природи - The International Organization of Human Activity Rationalization and Nature Protection (IOHARNP). Вона повинна діяти на 2-х рівнях – універсальному як центральний орган до міжнародних агентств, що будуть регламентувати діяльність членів міжнародного співтовариства у спектрі Землі, Води, Повітря, Енергії, Біосфери, Клімату та Космосу) та регіональному - практична реалізація прийнятих рішень та розроблених програм на рівні континентів та держав.

Також вважається за доцільне створення Міжнародного фонду з відтворення Природи - International Fund for Nature Play (IFNP) на основі якого б здійснювалась реалізація затверджених Організацією природо відновлюючіх програм.

3.14. Функції та межі повноважень міжнародних інституцій. IOHARNP: Розробка нормативної бази, створення регіональних відділів та спеціальних служб з особливими повноваженнями, видача загальнообов`язкових розпоряджень, видача дозволів та їхнє відкликання, контроль за здійсненням діяльності в Природній сфері, встановлення та роздача квот, моніторинг ситуації, здійснення інформаційної діяльності, надання статусу територіям, розробка природозберігаючих програм та розподіл і направлення коштів для їх здійснення, контроль за дотриманням встановлених норм та їх порушеннями. Контроль за рухомими об`єктами має здійснюватись в стаціонарних точках – портах (за літаками) і т.д.

При цьому необхідно підтримувати баланс між ефективністю відновлення та якістю контролю. Адже, можна направляти кошти на закупівлю авіаносців та зброї, а можна – на розсадження коралів. Тут же виникає питання чи необхідно в даному випадку мати найсильнішу в світі армію? Сильнішу ніж у США? ООН має свій миротворчий контингент – чи повинна дана Конфедерація також мати свої військові сили?

Міжнародний фонд з відтворення Природи – контроль за надходженням коштів, забезпечення прозорості механізмів розподілу, контроль за використанням. Використовувати кошти повинні відповідні організації та об`єднання, безпосередньо зацікавлені в результатах такого відновлення (якщо я ходжу по певній вулиці, я зацікавлена в тому, щоб вона була чиста. З нафтовими плямами – те саме).

    1. Принципи координації міжнародно-правового регулювання.

Наступ Техносфери на Природну сферу, швидкість негативних тенденцій, що виникають внаслідок цього, не залишають часу на роздуми. Якщо ми хочемо забезпечити оптимістичний сценарій розвитку Людства, нам необхідно вже сьогодні:

  • Реалізовувати програми інформаційного плану з виховання екологічної культури дітей та молоді. Ідеї вже розроблені, багато розвинених країн їх вже активно реалізовує – нам необхідна масовість і екологічна свідомість.

  • Підводити людей до думки про зменшення споживання – і хоча ця ідея стикається з самими основами економіки, її реалізація може принести найбільший вклад в збереження Природи.

  • Впроваджувати енергозберігаючі технології та збільшувати частку використання альтернативних джерел енергії (скажімо, обклеювати сонячними панелями дахи будинків).

Якщо презюмувати, що Конфедерація держав буде створена до 2035 року, після того як сумнівів у доцільності такого об`єднання не залишиться, пропонуємо ввести надзвичайний стан на три роки з метою моментальних, точкових ударів по основним проблемам.

2014-2015 – формування нормативної бази та інституцій, необхідних для втілення даного плану в життя. Розробка механізмів здійснення природоохоронної діяльності, забезпечення стягнення штрафів за порушення.

2015-2020 – активне переоснащення та модернізація підприємств, закріплення за державами проблемних зон та початок діяльності з їх ліквідації. Початок використання дорогих технологій бідними державами.

2020 – поява перших відчутних тенденцій зі сповільнення негативних змін. Перегляд ситуації і розробка нових підходів до вирішення проблем.

2035 – наближення до стабільності екосистеми та перші прояви можливості саморегуляції за існуючого на 2035 рік рівня впливу.

Якщо не почати робити ці кроки вже зараз, то до 2035 року реально щось змінити буде вже неможливо. Природа змете Людство з лиця Землі і почне все спочатку. Але ж хочеться на власні очі побачити інший варіант розвитку подій.

Участь у підготовці доповіді брала студентка 3 курсу Є. Мелеховець і студент 1 курсу М. Горпенюк.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]