Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програми ДЕК бак. 12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
454.14 Кб
Скачать

Документаційні процеси та їх контролювання.

Міжнародний стандарт ISO 15489 та Національний стандарт з керування документаційними процесами: рекомендації щодо здійснювання операцій з керування документаційними процесами. Класифікування напрямів ділової діяльності організації. Долучання службових документів до документаційних систем. Номенклатура справ. Визначення строків зберігання службових документів. Розробляння класифікації рівнів безпеки та доступу. Реєстрування службових документів. Класифікування. Зберігання службових документів. Користування службовими документами та контроль за їхнім обігом і виконанням. Передавання службових документів до архіву або вилучення їх для знищування.

Керування документаційними процесами: сфера практичної діяльності та сфера наукових знань

Керування документаційними процесами: становлення і зміст поняття. Керування документаційними процесами – складова і функція управління. Ситуація у сфері керування документаційними процесами як сфері практичної діяльності: позитивні і негативні елементи. Ситуація у сфері керування документаційними процесами як сфері наукових знань. Фактори, що визначають актуальність теоретичних і методичних розробок в галузі керування документаційними процесами. Необхідність перегляду технологій традиційного діловодства і створення високоефективних систем керування документаційними процесами. Необхідність упорядкування документних систем у сфері управління. Національна програма інформатизації на 2006–2008 рр. Необхідність впровадження інновацій у сферу створення та функціонування службових документів. Інтеграція країни у світовий інформаційний простір, входження у світову сферу керування документаційними процесами. Потреби архівної служби в розробці взаємопов’язаних теоретичних проблем: керування документаційними процесами–архіви.

Основні функції і форми організації служб керування документаційними процесами

Служби керування документаційними процесами: основні завдання, структура, функції. Нормативна база функціонування служб керування документаційними процесами. Модель служб керування документаційними процесами в державних установах.

Організаційна побудова служб керування документаційними процесами. Аналіз структур служб керування документаційними процесами відповідно до категорій установ. Управління справами, загальний відділ, канцелярія, секретаріат, інформаційне управління, інформаційно-аналітичне управління і т. д. Включення структур керування документаційними процесами в загальну інфраструктуру установи, організації.

Мета і завдання служб керування документаційними процесами. Форми організації служб керування документаційними процесами і фактори, що визначають їх вибір.

Положення про служби керування документаційними процесами. Підпорядкування та службові зв’язки структурних підрозділів керування документаційними процесами. Функції служб керування документаційними процесами. Умови реорганізації служб керування документаційними процесами.

Склад (посадовий і чисельний) структурних підрозділів керування документаційними процесами. Посадові інструкції та кваліфікаційні вимоги до працівників служб керування документаційними процесами. Міжнародний стандарт з керування документаційними процесами про фахову підготовку спеціалістів у галузі керування документаційними процесами. Забезпечення умов праці персоналу. Нормування праці працівників служб керування документаційними процесами, типові нормативи часу на діловодні роботи. Підготовка кадрів спеціалістів служб керування документаційними процесами, форми підвищення їх кваліфікації.