Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програми ДЕК бак. 12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
454.14 Кб
Скачать

Iso, національні інституції зі стандартизації: розроблення стандартів

з керування документаційними процесами.

ISO – авторитетний розробник стандартів з питань технологій роботи з документами в тому числі й електронними документами. Об’єднання і координація національних інститутів в галузі розробки стандартів. Технічні комітети ISO: ТС 154, ТС 46, SС 11. Розроблення міжнародного стандарту з керування документаційними процесами.

Національні інституції зі стандартизації: AFNOR, ANSI, BSI, DIN, SCC, SIS, ГОСТ, ДСТУ і їхній вклад у розроблення національних стандартів з керування документаційними процесами. Різні підходи до розуміння сфери керування документаційними процесами та їх вплив на зміст національних стандартів. Ступені відповідності національних стандартів міжнародному з керування документаційними процесами.

Вклад міжнародних організацій і форумів у розроблення науково-методичних засад керування документаційними процесами.

Міжнародна рада архівів, Міжнародна федерація з інформації і документації. Міжнародна рада з керування документацією. Дослідження форм і методів управління інформаційно-документаційними ресурсами. Фахові видання, науково-практичні форуми, освітні координаційні центри. Поширення ідей керування документацією, передового досвіду у сфері керування документаційними процесами. Проведення фундаментальних теоретичних та методичних досліджень. Напрями науково-методичних розробок міжнародних організацій у сфері керування документаційними процесами. Координація діяльності національних структур, задіяних у сфері керування документаційними процесами. Співпраця між собою та іншими міжнародними інституціями. Створення Об’єднаного комітету з керування документацією.

Програма RAMP ЮНЕСКО та Міжнародної ради архівів. Завдання програми RAMP. Питання Records management на форумах Міжнародної ради архівів. Дослідження комітетів Міжнародної ради архівів з питань Records management.

DLM-форуми: актуальна проблематика. Міжнародні наукові конференції у Москві “Документация в информационном обществе”: вклад у розроблення науково-методичних засад керування документацією.

Роль архівних установ у керуванні документаційними процесами.

Положення про Державний архівний фонд 1958 р. та визнання за архівами права контролю за організацією діловодства. Проведення систематичних оглядів стану відомчих архівів, створення госпрозрахункових груп з упорядкування документів, вирішення питання підвищення кваліфікації працівників служб діловодства. Організація постійно діючих тримісячних курсів підвищення кваліфікації керівних працівників служб діловодства. Республіканський організаційно-методичний кабінет з діловодства.

Законодавство України і визнання за державними архівними установами, архівними відділами міських рад здійснення управління організацією діловодства суб’єктів діловодства.

Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства. Закон України “Про Національний архівний фонд і архівні установи” про повноваження Державного комітету архівів України.

Проект Закону України “Про діловодство” про функції спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства.

Розроблення архівними установами міжвідомчих нормативних актів стосовно сфери керування документаційними процесами (Примірна інструкція з діловодства 1997 р., Перелік типових документів…1998 р., Правила роботи архівних підрозділів…2001 р., ДСТУ 4163–2003).