Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект Тищенко.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
39.94 Кб
Скачать

11

Мінистерство освіти і науки України

Донецька обласна рада

Харцизький міський відділ освіти

Харцизька Загальноосвітня школа I-III ступенів №5

Творчий проект

«Ретро стілець у техніці

«декупаж»»

Виконав Тищенко Богдан

учень 10-А класу

Керівник Жовтобрюх Світлана

Іванівна

2012

Зміст

І. Організаційно-підготовчий етап 3

ІІ Конструкторський етап 5

4. Економічний і екологічний аналіз проекту. 9

Під час виготовлення стілця використовуватимуться, в основному, екологічно чисті матеріали. Тому навколишнє середовище та люди, що працюватимуть із ними, не зазнаватимуть шкідливих впливів. 9

ІІІ Технологічний етап 10

ІV Заключний етап 11

І. Організаційно-підготовчий етап

  1. Обґрунтування теми вибраного проект

Мабуть кожному з нас хотілося прикрасити свое помешкання якимись стильними воробами, що б підкреслювали стиль приміщення. Тим паче, якщо цей виріб – «хенд мейд»Темою свого проекта я вибрав створення стільця в техніці «декупаж».

Мета проекту: виготовити стілець, що буде підкреслювати мою індивідуальність, та гарно впишеться в інтер'єр моеї кімнати.

Основні завдання :

  • Ознайомитись з історією техніки декупаж;

  • Освоїти конструювання та технологію обробки стілця;

  • Розрахувати економічне обгрунтування проекту.

  • Доповнити свій інтер′єр модним та сучасним стільцем «хенд мейд»

  1. Історична довідка про техніку «декупаж».

Назва "декупаж" цей вид майстерності отримав у Франції, воно походить від дієслова découper - 'вирізати'. Декупаж як мистецтво набуло великої популярності в 17-18 століттях. Багато ускладнені техніки декупажу були розроблені в цей час. На створення одного предмета могли йти роки через застосування безлічі шарів. Декупаж був захопленням таких відомих постатей як Марія Антуанетта, мадам де Помпадур і Бо Бруммеля.Більшість шанувальників декупажу відносять початок цього мистецтва до 17 століття. Однак задовго до цього часу це мистецтво було відомо в Азії. Вважається, що найбільш імовірним місцем походження декупажу є Східна Сибір. Кочівники використовували декупаж на могилах при похованні мертвих. З Сибіру від кочівників ця практика прийшла в Китай. У 12-му столітті вирізані шматки паперу використовувалися для прикраси ліхтарів, вікон, коробок та інших об'єктів. У 17-му столітті в Італії, і особливо в Венеції, торгівля з Далеким Сходом почала активно розвиватися. На загальну думку, саме через ці торговельні зв'язки, декорації із застосуванням декупажу виконали свій шлях в Європу. Спочатку меблевики використовували декупаж для створення підроблених інкрустацій, що було дешевою альтернативою модного в 17-му столітті китайських меблів. Незабаром вони почали використовувати вирізані екземпляри з копій знаменитих картин для прикраси меблів і створення творів мистецтва, переставши копіювати речі з Далекого Сходу. Це мистецтво стало відомо як «мистецтво бідних» («Arte povera»). На початку 20-го століття, декупаж, як і багатьох інших напрямків мистецтва, став менш реалістичним і більш абстрактним. Такі художники 20-го століття, як Пабло Пікассо і Анрі Матісс використовували декупаж в своїх роботах

  1. Розробка технічного завдання

    1. Призначення виробу, що до проектування

Стілець прихначений для прикрашення моєї кімнати, а також може використовуватись за призначенням.

3.2 Вимоги до виробів

Оскільки цей стілець - деталь інтер′єру, то він повинен вписуватись у нього. А також, стілець повинен бути привабливим та зручним.

3.3 Вимоги до конструкції

Конструкція самого стільця є досить складною – він є майже антикварним, а ось з конструкцією його прикрас набагато простіше – вони повинні бути злегка не ріними, шерховатими, та неоднорідними. Папір повинен бути приклеєним не рівномірно, та не повинен бути однотонним.

3.4 Вимоги до матеріалів

Спеціальних вимог до паперу не було. Я обрав звичайні газети, а единим критеріем їх відбору було їх чорно-білість.