Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
der_obr_dyv.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
878.59 Кб
Скачать

29

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”

Кафедра

менеджменту

і

міжнародного

підприємництва

КУРСОВИЙ ПРОЕКТ

з дисципліни ''Основи менеджменту'' на тему

“Розробка системи менеджменту в організації

(деревообробний комбінат "ZV", ДП)”

Виконав:

Ст. групи

Керував:

Львів –

Зміст

Анотація 4

Вступ 4

  1. Загальна характеристика організації 5

  2. Формування функцій менеджменту на підприємстві 6

  1. Планування 6

  1. Організування 7

  1. Мотивування 8

  1. Контролювання 10

  1. Регулювання 10

  1. Використання методів менеджменту в організації 11

  2. Розробка механізмів прийняття управлінських рішень в організації 11

  3. Проектування комунікацій на підприємстві 14

  4. Формування механізмів управління групами працівників в організації 15

  5. Розробка пропозицій з організації та вдосконалення керівництва 16

  6. Забезпечення етики та відповідальності менеджерів на підприємстві 17

  7. Управління конфліктами, перемінами, стресами 18

  8. Оцінка ефективності систем менеджменту 19

Висновки 20

Список використаної літератури 20

Деревообробний комбінат "zv"

Annotation

In to given the course project are considered, form and rationalized basic notions and categories of management on example enterprise in to branches of the processing tree "ZV" state property category. The Designed system of management to organizations, in particular, functions, methods, management decisions and styles managament, the forms authorities, efficiency etc.

The Called on improvements is called perfect activity of the company, providing weighty competitive advantage on rival in market fight for solvent buyer. As a result of performing the course project will are adopted and practically incarnate theoretical knowledges managament.

Анотація

В даному курсовому проекті розглядаються, формуються та раціоналізуються основні поняття та категорії менеджменту на прикладі деревообробного підприємства "ZV" державної форми власності. Розроблено систему менеджменту організації, зокрема, функції, методи, управлінські рішення та стилі керівництва, форми влади, ефективність тощо.

Проведені удосконалення покликані покращити діяльність фірми, забезпечуючи вагомі конкурентні переваги над конкурентами у ринковій боротьбі за платоспроможного покупця. В результаті виконання курсового проекту буде засвоєно та практично втілено теоретичні знання засад менеджменту.

Вступ

Перехід України до ринкових принципів господарювання, створення відповідних умов для розвитку підприємництва обумовили появу такої нової соціальної категорії населення, як підприємців. Підприємець – це людина такого типу, яка готова йти на ризик, новаторство для примноження свого багатства.

Крім підприємця в ринковій економіці важливу роль відіграє менеджер. Менеджер – це керівник ринкової орієнтації, який чуйно реагує на ринкові відносини. Проте, і в сучасних ринкових умовах України діють і доволі успішно – підприємства державної форми власності, здійснюючи свою діяльність у різних галузях економіки.

Дане підприємство – працює у деревообробній сфері, що спричинює певну специфіку організації функцій і методів, комунікацій, прийняття управлінських рішень.

Організацію створено у формі комбінату державної форми власності, де фактично працює 113 чоловік. Фірма спеціалізується на наданні 6-ти видів послуг, планує – 9; обслуговує 9-7 груп споживачів; конкурує з 9-6 конкурентами.

Курсовий проект буде присвячено оцінці фактичного і раціонального варіантів функціонування організації, вирішенню ряду проблем, зокрема:

  • збутові проблеми;

  • застаріле обладнання;

  • погіршення трудової дисципліни.

В даному курсовому проекті розглядаються такі поняття: формування функцій управління, рівнів управління, визначення місії, цілей підприємства, аналіз стратегічних альтернатив, дослідження сильних і слабких сторін організації; розробка організаційної структури управління; застосування теорій мотивування, методів менеджменту; проектування комунікацій, розроблення механізмів прийняття управлінських рішень на основі реальних проблем; формування механізмів управління групами працівників як формальними так і неформальними; застосування підходів до ефективного керівництва; розробка оцінки якостей керівників, управління конфліктами, перемінами та стресами, питання різних видів відповідальності та оцінці ефективності систем менеджменту організації.

Стійкість фірми на ринку, її конкурентоспроможність і рентабельність у значній мірі залежать від вміння менеджерів використовувати сучасні теоретичні концепції науки про управління, а також від вміння поєднати та ефективно застосувати теорію на практиці.

Вибір стилів керівництва і форм влади для керівників інституційного, управлінського, технічного рівнів управління, тобто побудова цілісної системи менеджменту знайде своє повне відображення на сторінках даного курсового проекту.

Привнесення приведених розробок у функціонування деревообробного підприємства дозволить отримати заплановані економічні результати та досягти поставлених цілей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]