Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки для студентів.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
567.3 Кб
Скачать

Короткі методичні вказівки:

Форма заняття – семінар. Термін проведення заняття – 2 години.

На початку заняття викладач формулює мету та цілі заняття, перевіряє готовність студентів до заняття за допомогою тестових завдань.

Разом з викладачем виділяють етапи розвитку медичної етики. Обговорюють кожен з них, визначаючи провідних митців відповідних періодів. Визначають основні вимоги до лікаря, залежно від розвитку суспільства на той час, рівня медицини, суспільних взаємовідносин. Визначають також недоліки кожного з періодів. Викладач підкреслює роль Гіппократа в розвитку гуманістичної спрямованості медицини тих часів.

Студенти знайомляться і обговорюють офіційні документи, в яких відображені основні деонтологічні принципи, права та обов’язки медичних працівників: Міжнародний кодекс медичної етики, Женевська та Лісабонська декларації, Закон України «Про охорону здоров’я», Карний кодекс України. Звертається увага на Женевську декларацію, яка визнається «Клятвою Гіппократа ХХ століття».

Далі студенти разом з викладачем опитує 1-2 хворих, ставлячи проблемні запитання: уявлення з позиції хворого, яким має бути сучасний лікар, які взаємовідношення повинні бути між лікарем та хворим, лікарем та родичами хворого; що хворий знає про офіційні документи, які регламентують роботу медичних працівників та його права. Студенти записують відповіді хворих в зошити, а потім обговорюють разом з викладачем одержані дані. Наприкінці заняття викладач підводить підсумки та перевіряє кінцевий рівень освоєння знань студентами у вигляді рішення ситуаційних задач.

Ситуаційні задачі для контролю кінцевого рівня знань студентів: Задача № 1

У прийомне відділення стаціонару звернувся хворий з вулиці у важкому стані, неохайно одягнений, брудний, без документів. Лікар відмовив в огляді й наданні допомоги, посилаючись на асоціальний стан хворого й відсутність документів. Оцінити дії лікаря:

А. Лікар мав рацію.

В. Лікар повинний був викликати міліцію для переведення пацієнта в спецприйомник

С. Кожна людина має право на медичну допомогу

Д. Лікар повинний надати допомогу після встановлення особи пацієнта

Е. Лікар повинний надавати допомогу тільки жителям по місцю прописки

Задача № 2

Після огляду пацієнта завідувач відділенням починає обговорювати діагноз і план лікування з лікарем у присутності пацієнта. Оцінити дію медперсоналу.

А. Хворий має право знати все про свою хворобу

В. У хворого можливий розвиток ятрогенного захворювання

С. Хворий немає право бути присутнім під час обговорення його діагнозу

Д. Хворий немає право бути присутнім під час обговорення його лікування

Е .Можливий розвиток недовіри до медперсоналу

Задача № 3

Дільничний лікар зі стажем роботи більше 20 років відмовляється від проходження курсів підвищення кваліфікації, аргументуючи свою відмову тим, що в неї великий практичний досвід і вона сама може навчати молодих лікарів. Оцінити дії дільничного лікаря:

А. Лікар зобов'язаний постійно підвищувати свою кваліфікацію

В. Лікар має рацію

С. Лікар зобов'язаний проходити курси підвищення кваліфікації раз в 5 років

Д. Лікар, що має великий стаж практичної роботи, може проходити курси підвищення кваліфікації за бажанням

Е. Курси підвищення кваліфікації обов'язкові тільки для молодих фахівців