Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДСТУ ISO 9004-2001 СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ. Н....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
484.35 Кб
Скачать

5.5.2 Представник керівництва

Найвище керівництво повинне призначити одного з представників керівництва, на якого, незалеж­но від інших обов'язків, має бути покладена відповідальність із наданням повноважень за:

а) забезпечення встановлення, впровадження та підтримання процесів, необхідних для системи уп­равління якістю;

б) звітування перед найвищим керівництвом про функціонування системи управління якістю і про потребу її поліпшення;

в) забезпечення обізнаності з вимогами замовника в межах організації.

Примітка. Представник керівництва може також відповідати за забезпечення взаємодії з зовнішніми сторонами сто­совно питань, пов'язаних з системою управління якістю.

5.5.3 Внутрішнє інформування

Керівництво повинне визначити і впровадити ефективний та результативний процес інформування про політику, вимоги, цілі та досягнення в сфері якості. Інформування може сприяти поліпшенню показників діяльності організації і безпосередньому залученню її працівників до участі в процесі, спрямованому на досягнення цілей у сфері якості. Керівництво повинне активно заохочувати до зворотного зв'язку та спілку­вання між працівниками організації як засобу такого залучення.

Діяльність з інформування охоплює, наприклад:

— спілкування керівників з працівниками на робочих місцях;

— проведення групових нарад та інших зборів, наприклад, з метою відзначення за визнані результати;

— використання дощок оголошень, власних газет та журналів;

— використання аудіовізуальних та електронних засобів, наприклад, електронної пошти та веб-сайтів;

— опитування працівників і застосування схем подання пропозицій.

ДСТУ ISO 9004-2001 С.10

ДСТУ ISO 9001-2001 Системи управління якістю. Вимоги

5.5.3 Внутрішнє інформування

Найвище керівництво повинне забезпечити встановлення в організації належних процесів інформу­вання та здійснення інформування про результативність системи управління якістю.

5.6 Аналізування з боку керівництва

5.6.1 Загальні положення

Найвище керівництво повинне не обмежувати аналізування перевіркою результативності та ефектив­ності системи управління якістю, а перетворювати його на процес, який може бути поширений на всю організацію і, зокрема, дасть змогу оцінювати ефективність системи. Аналізування з боку керівництва по­винне бути платформою для обміну новими ідеями з відкритим обговоренням та оцінюванням входів, сти­мульованих саме лідерством найвищого керівництва.

Для того, щоб аналізування з боку керівництва сприяло створенню додаткових цінностей для органі­зації, найвище керівництво повинне контролювати показники процесів випуску продукції та допоміжних про­цесів систематичним аналізуванням, в основу якого покладено принципи управління якістю. Частота аналі­зування повинна бути визначена залежно від потреб організації. Виходи аналізування, отримані на основі входів, не повинні бути обмежені даними щодо результативності та ефективності системи управління які­стю. Виходи аналізування повинні забезпечувати даними, які застосовуватимуть для планування поліпшення показників діяльності організації.

ДСТУ ISO 9001-2001 Системи управління якістю. Вимоги