Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Microeconomics.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
4.99 Mб
Скачать

Еластичність попиту на фактори виробництва

Реакцію попиту на фактори виробництва щодо зміни цін визначають такі чинники:

Оскільки попит на фактори виробництва є похідним від попиту на продукцію даного фактора, то підвищення цін на кінцевий продукт зменшує на нього попит і відповідно змен­шує попит на ресурси, шо необхідні для його виробництва. Чим більш еластичний попит на кінцеву продукцію, тим більш еластичний попит на фактори виробництва даної продукції.

Заміщення ресурсів може бути: а) прямим, коли замінюється один вид ресурсів іншим (бензин у двигунах внутрішнього згорання можна замінити газовою сумішшю); б) технологічним, коли за зміною технологи' відбувається заоща­дження певного ресурсу.

• Еластичність попиту на фактори виробництва буде ви­сокою, якщо при підвищенні цін на них існує можливість його заміни.

• Еластичність попиту на фактор виробництва тим більша, чим більша його частка у загальних витратах вироб­ництва.

• Попит у довгостроковому періоді більш еластичний, ніж у короткостроковому. Тому що за великий період часу фірма має більше можливостей заміни ресурсів.

Пропозиція факторів виробництва

Особливість пропозиції факторів виробництва полягає в тому, що вони за певний час бувають визначеними, але не фіксованими.

Загальна пропозиція ресурсів за певний час залежить від фізичного або технологічного обмеження ресурсів. Наприклад, посівні площі у кожному році є заданою величиною, як і кількість трудових ресурсів. У кількісному плані ресурси мо­жуть бути змінені дуже мало і за великий проміжок часу.

Природні ресурси теж обмежені, але не фіксовані, тому що є можливість відкриття нових родовищ, розробки і впрова­дження штучних матеріалів - замінників природних. Обме­женість, але не абсолютна фіксованість притаманна всім виро­бничим ресурсам.

Пропозиція капіталу не може бути фіксованою, тому що пропозиція засобів виробництва може змінюватися за рахунок виробництва нових станків, обладнання, споруд.

Пропозиція праці, тобто загальний обсяг кількості робочих годин, які може відробити працездатне населення, залежить від багатьох чинників: від оплати праці, тривалості робочого дня або тижня, можливості одержання різних видів допомоги і таке інше. Тобто, пропозиція праці, хоч і обмежена певними рамка­ми, також не є фіксованою.

Пропозиція землі, як фактор виробництва, при всій своїй обмеженості не є строго фіксованою. Тому що хоч і не в значній мірі, але можливо збільшити пропозицію землі шляхом меліорації, іригації та інших робіт.

• Разом з тим слід брати до уваги, що при поганому го­сподарюванні пропозиція факторів виробництва може змен­шуватися.

В умовах недосконалої конкуренції на ринку факторів виробництва попит на виробничі ресурси визначає еко­номічну владу:

Монопсонії - можливість впливу на ціни єдиного покупця певного виду факторів виробництва.

Олігопсонії - можливість впливу на цши декількох покупців певного виду факторів виробниц­тва.

10. 1. Ринок праці Загальна характеристика ринку праці

Праця – це всі фізичні та розумові зусилля, які здійснює людина в процесі виробництва. В умовах ринку фактор праці дістає адекватну ринкову оцінку, яка формується в процесі взаємодії попиту та пропозиції.

Попит на ринку праці, як і на ринках інших ресурсів, є похідним від попиту на товари та послуги, що їх виробляють працівники. Крім того, попит на ринку праці залежить від продуктивності праці. Продуктивність праці кожного додатково найнятого працівника, починаючи з певного моменту, зменшується.

На продуктивність праці впливають:

  • Гранична продуктивність праці – чим більша величина пов’язаних з працею ресурсів, тим вище буде гранична продуктивність і попит на працю

  • Технологічні удосконалення – чим вище якість капіталу, тим вище продуктивність праці

Підвищення якості праці викликає збільшення граичної продуктивності і попиту на працю.

У західних економічних теоріях ринок праці розглядається як ринок, де реалізовується лише один з інших виробничих ресурсів. При цьому виділяються чотири основних концепції до аналізу функціонування сучасного ринку. Згідно з першою концепцією, якої дотримуються неокласики (Дж.Перрі, Р.Холл, М.Фелдстайм) і прихильники концепції економіки пропозиції (Д.Гилдер. А.Лаффер і інш.), ринок праці, як і всі інші ринки, діє на основі цінової рівноваги. Саме ціна робочої сили (заробітна плата) регулює попит і пропозицію робочої сили. Ціна на робочу силу гнучко реагує на потреби ринку, збільшуючись або меншаючи в залежності від попиту і пропозиції. При цьому рівновага виключає безробіття.

Відповідно до моделі цінової рівноваги, індивід “інвестує в кваліфікацію” доти, поки не знижується норма прибутку на ці вкладення. Наявність безробіття пояснюється її добровільним характером і прагненням працівників до максимально вигідної роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]