Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRIMER!!! DIPLOMA.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
896 Кб
Скачать

4.4 Протипожежні заходи

Активні методи боротьби з пожежами на ділянці ПЭВМ:

  • ізоляція вогнища горіння від повітря за допомогою твердих речовин (наприклад, пісок, покривала і т.п.);

  • охолодження вогнища горіння нижче визначених температур, досягається за допомогою води, але в неї є обмеження на гасіння легкозаймистих речовин, електроустановок і ін., тому частіше застосовують вуглекислий газ, що при сполуці з атмосферою знижує температуру до -78"С;

  • інтенсивне гальмування швидкості хімічної реакції в полум'ї. В основному для цієї мети застосовують порошки;

  • механічний зрив полум'я в результаті впливу на нього сильного струменя газу чи води.

Для гасіння пожеж у машинному залі необхідно застосовувати вуглекислотні і порошкові вогнегасники, що мають високу швидкість гасіння, великим часом дії, можливістю гасіння електроустановок, високою ефективністю боротьби з вогнем [26]:

- один вуглекислотний вогнегасник типу ВВ-5 чи ВВ-8, за допомогою якого можна гасити загоряння різних матеріалів і установок напругою до 1000 В;

- один химпінний (ВХП-10) чи повітряно-пінний вогнегасник (ВВП-5 чи ВВП-10), за допомогою якого можна гасити тверді матеріали і пальні рідини (крім установок під напругою).

Приміщення машинного залу повинне бути обладнано пожежними повідомлювачами, що дозволяють сповістити черговий персонал про пожежу.

Пожежні повідомлювачі перетворять неелектричні фізичні величини (випромінювання теплової чи світлової енергії, рух часток диму) в електричні, котрі у виді сигналу визначеної форми направляються по проводах на прийомну станцію.

У якості пожежних повідомлювачей у машинному залі встановлюються димові фотоелектричні повідомлювачі типу ИДФ-1 чи ДИП-1.

Перевагою повідомлювачей є їх без інерційність, велика контрольована площа. Недоліком є можливість помилкового спрацьовування і висока вартість.

Висновки

Результатом виконання дипломного проекту є довідкова система, написана з використанням засобів WinAPI, HTML та CSS. Дана система покликана допомогти студентам перших курсів освоїти роботу на комп’ютері в операційній системі Windows і полегшити працю викладачів.

У відповідності із умовами поставленого завдання щодо розробки програми, розроблена довідкова система має наступні властивості:

  • програма працює під управлінням операційних середовищ Windows 9x/NT/XP;

  • програма нормально працює на стандартних персональних комп’ютерах класу IBM с процесором Intel Pentium - 75 (мінімальні вимоги);

  • програма має дружний до користувача інтерфейс та забезпечує швидке засвоєння для пересічного користувача;

  • програма використовує стандартні елементи інтерфейсу користувача.

До числа задач, що вирішує розроблена довідкова, відносяться наступні:

  • докладно розповідає починаючому користувачеві сервісну функцію встановлення та зміни пароля доступу до індивідуальної папки студента;

  • розглядає основні принципи і прийоми роботи у Windows з декількома програмами одночасно;

  • надає знання про елементи середовища Windows;

  • містить відомості про роботу з файлами та папками;

  • має зв’язки між різними рівнями програми.

Розроблена система складається з двох функціонально закінчених модулів: модуля головного вікна програми, реалізованого в середовищі WinAPI, і модуля відображення гіпертекстових сторінок, реалізованого засобами HTML.

У ході роботи над проектом був проведений аналіз сьогоднішнього стану комп’ютерних навчальних систем і засобів їхньої розробки, були виявлені їхні достоїнства і недоліки. На основі цього були сформульовані вимоги до навчального системі, частина з яких лягла в основу даного дипломного проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]