Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRIMER!!! DIPLOMA.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
896 Кб
Скачать

Реферат

Пояснювальна записка: 78 с., 4 розділів, 3 рис., 5 табл., 2 додатка, 26 літ. джерел.

Мета – розробити довідкову систему для студентів перших курсів.

Засоби, що використано у розробці, – середовище Delphi 5, інтерфейс прикладного програмування Windows, мова HTML 4.0.

Результати – довідкова система, яка функціонує під управлінням операційних систем Microsoft Windows 9x/NT/XP, має дружній до користувача інтерфейс та виконує такі задачі, як: розглядає сервісну функцію встановлення та зміни пароля доступу до індивідуальної папки студента, розглядає основні принципи роботи у Windows, містить відомості про роботу з файлами та папками.

Галузь застосування – навчання студентів на кафедрі “Інформаційних технологій та кібернетики” Українського державного хіміко-технологічного університету.

Значення роботи - розроблена довідкова система скорочує час навчання, призводить до формування позитивного відношення учнів до досліджуваного матеріалу, дозволяє учням, в залежності від рівня їх знань, обирати оптимальний шлях навчання і контролювати засвоєні знання, полегшує працю викладачів.

Прогнозні припущення про розвиток об’єкту розроблення – розроблена довідкова система для студентів перших курсів може використовуватись в інших вищих і середніх учбових закладах.

ІС-59

77

ДОВІДКОВА СИСТЕМА, КОМП’ЮТЕРНА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА, АВТОМАТИЗОВАНЕ НАВЧАННЯ, ГІПЕРТЕКСТ, ТАБЛИЦЯ СТИЛІВ, ІНТЕРФЕЙС.

ЗМІСТ

Вступ 4

1 Загальна частина 6

2 Спеціальна частина 26

3 Організаційно-економічне обгрунтування проекту 45

4 Охорона праці 57

Висновки 73

Перелік посилань 75

Вступ

Характерною рисою сучасного етапу науково-технічної революції є комп’ютеризація практично всіх сфер людської діяльності, що стала можливою в зв'язку зі створенням могутніх засобів автоматики й обчислювальної техніки.

Процес автоматизації в області навчання знаходить своє втілення в концепції комп’ютерних навчальних програм. Під комп’ютерними навчальними програмами розуміються програми, призначені для передачі учням, знань і умінь на базі засобів обчислювальної техніки, призначені для оптимізації процесу навчання в різних його.

При використанні в навчальному процесі комп’ютерних навчальних програм з’являється можливість здійснювати індивідуальний підхід до людини, що навчається, систематично й оперативно надавати йому необхідну допомогу, розвивати пізнавальну активність і ініціативу людини, ефективно сполучити автоматизоване навчання з «традиційним», знизити частку непродуктивної праці в роботі викладача. Також автоматизована система навчання дозволяє вибирати час для роботи із нею, отже користувач може навчатися в будь-який зручний для нього час.

Інтерес до розробки КНП спостерігається з кінця 50-х — початку 60-х років. До їх складу належать комп'ютерні навчальні середовища, автоматизовані навчальні системи, експертно-навчальні системи, комп'ютерні імітатори технологічного устаткування, довідкові системи, електронні підручники та інші різноманітні навчальні програми.

До теперішнього часу розроблені різні вітчизняні і закордонні системи машинного навчання, що успішно застосовуються в навчальному процесі середніх і вищих навчальних закладів, а також використовуються для перепідготовки і підвищення кваліфікації фахівців. У даний час розвиток навчальних систем йде в напрямку додання їм властивості адаптації к цілям і умовам навчання.

У проекті досліджені теоретичні основи комп’ютерних навчальних програм, використовувані при проектуванні інструментальні засоби створення навчальних програм, визначений рівень сучасних розробок в цій області.

Метою цього дипломного проекту була розробка довідкової системи для студентів перших курсів, яка дозволить освоїти елементарну роботу з комп'ютером і полегшить цей процес.

Програма забезпечує виконання наступних функцій: докладно описує порядок встановлення і зміни паролю та надає відомості про роботу у середовищі Windows.

Дипломний проект споряджений пояснювальною запискою, у якій по розділах описана пророблена робота.

У загальній частині проведений літературний огляд теоретичних основ створення комп’ютерних навчальних програм, методів та типів цих програм, етапів розвитку навчальних програм, проаналізовано область використання програми та сформульовані вимоги до довідкової системи.

У спеціальній частині проведено огляд інструментальних засобів розробки програм та обґрунтовано вибір на користь мов програмування WinAPI та HTML, описана розробка структури програми та приведена її схема, виконано описання інтерфейсу програми, розглянуті використані засоби мов програмування.

У економічному розділі приведено розрахунок витрат на створення програмного продукту. У розділі охорони праці приведено оцінку умов, у яких створювався дипломний проект і визначенні заходи, щодо забезпечення безпечних і здорових умов праці.

Окрім того у пояснювальну записку входять реферат, вступ, висновок, перелік посилань, та декілька додатків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]