Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kniga_IM_Matvienko1.doc
Скачиваний:
114
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
2.56 Mб
Скачать

Тема 16. Інформаційний консалтинг

Тест 86. Обрати правильне твердження:

  1. Інформаційний консалтинг - вид консультаційної діяльності, здійснюваної на основі аналізу документальних і недокументальних каналів інформації з метою надання незалежних і об'єктивних порад організаціям та окремим підприємцям з метою сприяння їм у визначенні, пошуку оптимальних рішень та розв’язанні управлінських проблем.

  2. Інформаційний консалтинг - вид консультаційної діяльності пов’язаний з розробкою програмного забезпечення для інформаційних систем.

  3. Інформаційний консалтинг - вид консультаційної діяльності, спрямований на пошук, збирання, розповсюдження різних видів інформаційних ресурсів.

Тест 87. Які з названих заходів входять до сфери діяльності в галузі інформаційного консультування (обрати правильну відповідь):

  1. Розробка інформаційної системи.

  2. Комунікативний аудит.

  3. Зв’язки з громадськістю.

  4. Проектування Web-сайта.

Тест 88. Дайте правильну відповідь у вигляді комбінації цифр та букв.

Узгодьте поняття та їх зміст.

Поняття

Зміст поняття

1.

Інформаційний консалтинг

А)

здійснення у визначеній законом формі інформаційної діяльності по доведенню інформаційної продукції до користувачів з метою задоволення їх інформаційних потреб.

2.

Інформаційна продукція

Б)

вид діяльності, пов’язаної з аналізом документальних потоків, прогнозуванням ринку, пошуком нових можливостей розвитку бізнесу і ринків збуту, здійснюваною на основі збирання і аналізу ділової і науково-технічної інформації.

3.

Інформаційна послуга

С)

матеріалізований результат інформаційної діяльності, призначений для задоволення інформаційних потреб громадян, державних органів, підприємств, установ і організацій.

Тест 89. Обрати адекватне визначення поняття «комунікативний аудит»:

  1. Комунікативний аудит є одним з видів організаційної діяльності, спрямованим на дослідження комунікацій між персоналом фірми.

  2. Комунікативний аудит є одним з видів інформаційно-аналітичного моніторингу, здійснюваний для визначення результативності комунікативної політики, яка проводиться організацією і передбачає вивчення повідомлень про фірму і повідомлень, розповсюджуваних від фірми.

  3. Комунікативний аудит є одним з видів управлінської діяльності, здійснюваний на основі впровадження інформаційних систем в організаціях з метою забезпечення комунікацій між співробітниками і зовнішнім середовищем.

Розділ 7. Захист інформації Тема 17. Інформація як об’єкт злочинних посягань

Тест 90. Службову таємницю організації становлять (обрати неправильне твердження):

  1. Матеріали, у яких визначається стратегія на найближчий час і на далеку перспективу.

  2. Рахунок прибутків і витрат організації.

  3. Відомості про клієнтів або працівників, що звільнились.

Тест 91. Дайте правильну відповідь у вигляді комбінації цифр та букв.

Узгодьте поняття та їх зміст.

Поняття

Зміст

1.

Комерційна таємниця

А)

це вид таємної інформації, що охоплює відомості у сфері оборони, економіки, зовнішніх відносин, державної безпеки і охорони правопорядку, розголошення яких може завдати шкоди життєво важливим Інтересам України і які визнані Законом державною таємницею та підлягають охороні з боку держави.

2.

Службова таємниця

Б)

відомості, пов'язані з виробництвом, технологічною інформацією, управлінням, фінансами та іншою діяльністю підприємства, що не є державною таємницею, розголошення (передача, витік) яких може завдати шкоди його інтересам.

3.

Державна таємниця

С)

це вид таємної інформації, що містить відомості економічного характеру (про дислокацію підприємств та їх виробничу діяльність, про запаси продовольства, пропускну здатність шляхів сполучення, корисні копалини та їх розробку тощо); відомості науково-технічного характеру (про відкриття, винаходи, наукові і технічні результати тощо); інші відомості (про заходи у сфері громадської безпеки і громадського порядку, охорони здоров'я, про кадрову політику держави тощо).

Тест 92. Чи тотожні терміни „інформаційна безпека” і „комп’ютерна безпека”?

  1. Так.

  2. Ні.

Тест 93. Обрати правильні твердження.

Види загроз безпеці інформації:

  1. Викрадення.

  2. Втрата.

  3. Суб’єктивна.

  4. Блокування.

  5. Організаційно-аналітична.

  6. Знищення.

  7. Модифікація.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]