Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kniga_IM_Matvienko1.doc
Скачиваний:
114
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
2.56 Mб
Скачать

Визначення понять управлінського консультування

Визначення 59.

Управлінське консультування

висококваліфікована допомога керівникам, спрямована на підвищення діяльності організацій, яка надається незалежними експертами, які спеціалізуються у певній галузі. (Чакыров К. Управленческое консультирование - организация процесса. - София, 1986.)

Визначення 60.

Управлінське консультування

послуги, які надаються незалежними і професійно підготовленими спеціалістами (консультантом або групою консультантів) з метою допомоги керівництву організації у діагностуванні, аналізі і практичному вирішенні управлінських і виробничих проблем. (Прокопенко И. Управленческое консультирование как услуга // Проблемы теории управления. -М., 1988)

Визначення 61.

Консалтинг

це професійна допомога з боку спеціалістів керівникам і управлінському персоналу різних організацій (клієнту) у вирішенні проблем і функціонування їх розвитку, здійснювана у формі порад, рекомендацій і спільно вироблених з клієнтом рішень. (Посадский А.П., Хайниш С.В. Консультационные услуги в России. - М.: Финстатинформ, 1995)

Визначення 62.

Бізнес-консалтинг

забезпечення клієнта спеціалізованим досвідом, методологією, технікою поведінки, професійними навичками або іншими ресурсами, які допомагають йому, у межах діючої нормативно-законодавчої бази , в оптимізації фінансово-економічного стану, який склався в організації. (Консалтинг в Украине. – Киев: Ассоциация “Укрконсалтинг”, 1996.)

Визначення 63.

Менеджмент-консалтинг

полягає у наданні незалежних порад і допомоги з питань управління, включаючи визначення і оцінку проблем та/або можливостей, рекомендацію відповідних заходів і допомогу у їх реалізації (Європейська Федерація асоціацій консультантів з економіки та управління; Американська Асоціація консультантів з економіки і управління; Інститут менеджмент-консуль­тантів)

Таблиця 70

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]