Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
583.68 Кб
Скачать

І. Завдання курсової роботи

Навчальними планами Кримського юридичного інституту передбачається написання студентами/курсантами курсових робіт з теорії держави та права, конституційного права, міжнародного права, які є важливою ланкою у виробленні студентами навичок самостійного вивчення юридичних наук, у глибокому засвоєнні теоретичного та практичного матеріалу, висновків, законів, придбанні досвіду самостійного одержання й накопичення знань, що необхідно майбутньому дипломованому фахівцеві в його трудовій діяльності.

У пропонованих методичних рекомендаціях автором використаний багаторічний досвід роботи кафедри теорії та історії держави та права, власний науково-педагогічний досвід.

Сутність курсової роботи – самостійна науково-дослідницька праця, що виконує кваліфікаційну функцію. Підготовка та написання курсової роботи є необхідним елементом навчального процесу підготовки студентів/курсантів зі спеціальності „правознавство”

Курсова робота – це розгорнутий, систематизований, цілісний виклад результатів вивчення студентами/курсантами теми навчальної дисципліни. Це вимагає від студента/курсанта глибоких знань наукових і правових джерел, творчого мислення, аргументації та логіки викладення, формулювання особистої позиції.

Виконуючи курсову роботу, студент/курсант повинен насамперед навчитися аналізувати першоджерела, використовувати в наукових цілях наявну з питання літературу й на підставі вивченого матеріалу робити самостійні, науково обґрунтовані висновки. Особливо важливу роль у написанні курсової роботи відіграють саме першоджерела, тому що тільки в цьому разі можна говорити про самостійну дослідницьку роботу.

Курсова робота є також і підсумком самостійного вивчення студентом однієї з найважливіших проблем теорії держави та права, конституційного права або міжнародного права. Вона є обов'язковою формою звіту студентів перед кафедрою теорії держави та права. Ознайомившись із поданими методичними рекомендаціями, студент/курсант зможе більш конкретно з’ясувати представити вимоги до курсової роботи, як з погляду змісту, так і її оформлення, оцінки й порядку захисту. Використання передбачуваних методичних порад допоможе студентам/курсантам не тільки успішно виконати курсову роботу на обрану тему, але й підготуватися до іспиту, осмислити глибокі й життєво важливі проблеми теорії держави та права, конституційного права та міжнародного права.

Студенти/курсанти виконують курсову роботу під керівництвом викладача, закріпленого за темою. Виконана робота подається кафедру теорії та історії держави та права для перевірки. Після позитивної оцінки її викладачем, вона повинна бути захищена. Якщо робота відповідає пропонованим вимогам, викладач оцінює її позитивно й у письмовій формі у вигляді рецензії сповіщає про це студентові/курсантові. Незадовільно виконана робота підлягає переробці, відповідно до зауважень викладача, та з безумовним дотриманням вимог, що містяться в рецензії. Повторно виконана робота подається на кафедру з першим варіантом курсової роботи й рецензією на неї. Курсова робота студентові/курсантові не повертається й зберігається на кафедрі теорії та історії держави та права.