Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-90.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
777.22 Кб
Скачать

65. Міжнародні договори у сфері захисту прав споживачів.

Стаття 3. Міжнародні договори -Якщо міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж передбачені законодавством України про захист прав споживачів, застосовуються правила міжнародного договору.

-Відповідні міжнародні організації - Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), Комісія з Кодексу Аліментаріус, Всесвітня організація охорони здоров'я тварин (МЕБ) та інші міжнародні організації, якими розробляються рекомендації, інструкції та стандарти, пов'язані із захистом здоров'я та життя людей від харчових ризиків.

66. Державна політика запобігання банкрутства.

Державну політику щодо запобігання банкрутству, забезпечення умов реалізації процедур відновлення платоспроможності суб’єкта підприємництва або визнання його банкрутом щодо державних підприємств та підприємств, у статутному фонді яких частка державної власності перевищує двадцять п’ять відсотків, а також суб’єктів підприємництва інших форм власності у випадках, передбачених законом, здійснює орган державної влади з питань банкрутства.Орган державної влади з питань банкрутства сприяє створенню організаційних, економічних та інших умов, необхідних для реалізації процедур відновлення платоспроможності суб’єктів підприємництва — боржників або визнання їх банкрутами. Повноваження органу державної влади з питань банкрутства визначаються законом.

67. Суб’єкти державного регулювання та державного управління у сфері промислової власності.

68. Правове значення договорів про надання фінансово-кредитних послуг для захисту прав споживачів (покупців)

Фінансовими вважаються такі послуги:

1) випуск платіжних документів, платіжних карток, дорожніх чеків та/або їх обслуговування, кліринг, інші форми забезпечення розрахунків;

2) довірче управління фінансовими активами;

3) діяльність з обміну валют;

4) залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення;

5) фінансовий лізинг;

6) надання коштів у позику, у тому числі й на умовах фінансового кредиту; 7) надання гарантій та поручительств;

8) переказ грошей;

9) послуги у сфері страхування та нагромаджувального пенсійного забезпечення;

10) торгівля цінними паперами;

11) факторинг; 12) інші операції, які відповідають критеріям, визначеним у ст. 1 Закону.

69. Підстави для застосування процедур банкрутства до суб’єктів підприємництва.

Підставою для застосування банкрутства до суб’єкта підпри­ємництва є економічний фактор, визначений ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” – неспроможність суб’єкта як юридичної особи протя­гом трьох місяців виконати пред’явлені до нього майнові вимоги кредиторів чи зобов’язання перед бюджетом. Фактичною підста­вою для порушення справи про банкрутство може бути лише пись­мова заява до господарського суду, яка називається “заява про пору­шення справи про банкрутство юридичної особи”. З такою заявою до господарського суду може звернутися будь-хто з кредиторів, який має підтверджені належними документами майнові вимоги до бор­жника, або кілька кредиторів. Як уже зазначалося, такого права не мають ті кредитори, майнові вимоги яких забезпечені заставою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]