Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.42 Mб
Скачать

6.1.30.2. Звичайна виноска

В нижній частині сторінки відкривається додаткове вікно для введення тексту виноски. Курсор встановлюється в нижній частині сторінки під межею, що відділяє основний текст від виносок.

6.1.30.3. Кінцева виноска

В кінці документа відкривається додаткове вікно для введення тексту виноски Курсор встановлюється в кінці документа під межею, що відділяє основний текст від виносок.

Введіть текст звичайної чи кінцевої виноски.

Найпростіше повернутися до тексту основного документа, натиснувши мишею текст документа. Як альтернативний спосіб ви можете натиснути кнопку Закрыть або клавішу F6 (звичайний режим) або комбінацію клавіш Shift + F5 (режим розмітки сторінки).

Вставка виносок може здійснюватися за допомогою оперативних клавіш. У цьому разі виноски вводяться з поточними установками та автоматично нумеруються за замовчуванням. Для вставки звичайних виносок використовується комбінація клавіш Ctrl + Alt + F, для вставки кінцевих виносок — Ctrl + Alt + Е.

6.1.31. Нумерація сторінок

Для нумерації сторінок використовують команду Встав­ка/Номера страниц. При цьому відкривається вікно діалогу Номера страниц (рис. 6.31).

Рис. 6.31

У списку Положение необхідно вибрати місце розміщення номера сторінки, а в списку Выравнивание — спосіб вирівнювання номерів сторінок. Встановлення прапорця Номер на первой странице дозволяє виводити номер на першій сторінці. В полі Образец буде зображено приклад розміщення номера сторінки.

Кнопка Формат... відкриває вікно діалогу Формат номера страницы, в якому, зокрема, можна встановити початковий номер сторінки (поле начать с:).

6.1.31.1. Вилучення номерів сторінок

Для вилучення номерів сторінок необхідно:

1. Виконати команду Вид/Колонтитулы, виділити номер сторінки в колонтитулі та натиснути клавішу Delete.

2. Натиснути кнопку Закрыть на панелі інструментів Колонтитулы.

6.1.32. Перегляд і друк документів

Word пропонує кілька режимів перегляду. Ми розглянемо лише найважливіші з них.

6.1.32.1. Нормальний режим перегляду

Під час відкриття нового документа Word за замовчуванням відображає його в нормальному режимі. Як правило, в цьому режимі здійснюється введення і форматування тексту, будуть відображені всі елементи форматування. Проте макет сторінки (поля сторінки, формат паперу і т. ін.) відображається в спрощеному вигляді.

Для переходу до нормального режиму потрібно виконати команду Вид/Обычный або натиснути крайню ліву кнопку горизонтальної смуги прокрутки.

Окремим випадком нормального режиму є режим чернетки. В ньому не форматуються шрифти, що зменшує час на виведення документа. Для переходу в цей режим потрібно виконати команду Сервис/Параметры й у вікні діалогу Параметры, вкладка Вид встановити прапорець Черновик.

6.1.32.2. Режим перегляду сторінок

Режим перегляду розмітки сторінок використовують у процесі оформлення тексту. В цьому режимі текст можна побачити на екрані в тому вигляді, в якому він буде надрукований.

Для переходу в режим розмітки сторінок слід виконати команду Вид/Разметка страницы або натиснути третю зліва кнопку на горизонтальній смузі прокрутки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]