Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.42 Mб
Скачать

6.1.16.3. Вставка тексту і малюнків, що часто використовуються

Використайте автотекст і автозаміну для зберігання тексту і малюнків, які можуть знадобитися надалі: найменувань виробів, спеціальних символів, емблем організацій, належно відформатованих таблиць і т. ін. Для вставки елемента автотексту досить вибрати його зі списку. Вставка елементів, включених до списку автозаміни, здійснюється автоматично під час уведення тексту.

Елементи списку автотексту також зручно використати для швидкого створення документів. Наприклад, написання листа можна істотно прискорити за рахунок використання готових фрагментів: привітання, прощання, зворотної адреси тощо.

Крім того, існує можливість перенесення кількох об’єктів з різних частин одного або декількох документів і вставки їх єдиною групою в інше місце документа за допомогою скарбнички.

6.1.16.4. Вставка елемента списку автотексту

1. Встановіть курсор туди, куди потрібно вставити елемент списку автотексту.

2. Виберіть команду Вставка/Автотекст (рис. 6.17).

Щоб побачити повний список елементів автотексту, в разі вибору команди Автотекст втримуйте натисненою клавішу Shift.

3. Якщо підменю містить список стилів абзаців (Обычный, Приветствия), виберіть стиль, пов’язаний з потрібним елементом автотексту.

4. Виберіть ім’я потрібного елемента списку автотексту.

Рис. 6.17

Порада. Для вставки елемента списку автотексту також можна використати таку послідовність дій. Передусім включіть автозаповнення: виберіть команду Вставка/Автотекст, після чого встановіть прапорець Автозаполнение для автотекста и дат і натисніть кнопку ОК. Далі введіть у документ кілька перших символів імені елемента автотексту. Щоб прийняти запропонований елемент списку автотексту, натисніть клавішу Еnter або F3. В іншому випадку продовжте введення.

6.1.16.5. Зміна елемента списку автотексту

1. Вставте елемент списку автотексту в документ.

2. Внесіть необхідні зміни.

3. Виділіть змінений елемент списку автотексту.

Щоб зберегти елемент разом з форматуванням абзацу, включіть символ абзацу у виділений фрагмент.

4. Виберіть команду Вставка/Автотекст, а потім команду Создать.

5. Введіть початкове ім’я елемента списку автотексту.

6.1.16.6. Створення приміток

Для того, щоб вставити примітку в документ, необхідно пересунути курсор введення туди, де ви хочете вмістити примітку. Потім виконайте команду Вставка/Примечание, і в нижній частині екрана відкриється панель з лінійкою інструментів Примечание.

Word вставить у текст і в панель примітки код, що складається з ініціалів користувача, заданих за умовчанням, і номери примітки.

Введіть текст вашої примітки. Натисніть кнопку Закрыть лінійки інструментів Примечание, щоб прибрати з екрана панель приміток і погасити зображення кодів приміток. Для вставки нової примітки виберіть опцію Примечание з меню Вставка.

Порада. Якщо натиснути Shift + F5 після введення примітки, Word залишить на екрані панель примітки разом з її кодами.

6.1.17. Робота з таблицями

6.1.17.1. Що таке таблиця?

Таблиця надає вам можливість упорядкувати дані у вигляді рядків і стовпців. Кожен елемент таблиці, що називається коміркою, не залежить від інших елементів. Ви зможете побудувати таблицю з довільною кількістю рядків і стовпців. До того ж ви завжди зможете змінити розмір і форматування кожної комірки. Вона може містити текст, малюнок і взагалі все, що може містити документ Word. Єдиний виняток — у таблиці не може міститися інша таблиця.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]