Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.42 Mб
Скачать

6.1.28. Поля сторінки та розділи

6.1.28.1. Розділ

Розділ — частина документа, в якій використовується певний формат сторінки. Для зміни формату сторінки, колонтитула, нумерації сторінок необхідно ввести в документ новий розділ. За замовчуванням документ містить один загальний розділ. Щоб створити новий розділ, необхідно вставити в документ маркер закінчення розділу (горизонтальна подвійна штрихова лінія). Для цього слід встановити курсор у ту позицію документа, де потрібно створити новий розділ і виконати команду Вставка/Раз­рыв при цьому на екран виводиться вікно діалогу Разрыв, в якому в полі Новый раздел потрібно вибрати необхідну опцію.

Після натискування кнопки ОК в рядку курсора з’явиться маркер закінчення розділу у вигляді подвійної пунктирної лінії з текстом Разрыв раздела.

Для вилучення маркера кінця розділу необхідно його виділити і вилучити звичайний виділений фрагмент.

6.1.28.2. Розбивка на розділи

Word надає можливість розбивати документ на два розділи й більше, в кожному з яких може бути власне форматування сторінок. Вам знадобляться розділи, якщо необхідно встановити різні параметри форматування сторінки чи поля, для різних сторінок. За замовчуванням ці види форматування застосову­ються до всього документа.

Є три типи розбивки на розділи. Вони однаково діють на розмітку сторінки, але різняться в тому, де розміщується текст, введений після розбивки.

  1. Со следующей страницы. Новий розділ починається з верхнього рядка наступної сторінки. Це підходить для розділів, що відповідають великим частинам документа, наприклад, новий підрозділ.

  2. На текущей странице. Новий розділ починається на тій самій сторінці, що й попередній. Це зручно, якщо в даному розділі не така кількість стовпчиків, як у попередньому, але обидва вони — частини однієї і тієї самої сторінки.

  3. С чётной страницы чи С нечётной страницы. Новий розділ починається на наступній парній чи непарній сторінці. Це корисно для великих розділів документа — таких, як підрозділи, кожен з яких має починатися на наступній парній чи непарній сторінці.

У звичайному режимі перегляду документа Word позначує межу розділу подвійною горизонтальною лінією з оцінкою Разрыв раздела і наступну за ним назву типу розриву. Ці мітки не будуть видимі ні в режимі перегляду розмітки сторінки, ні в роздруковці.

Для вставки лінії розриву:

1. Виберіть команду Вставка/Разрыв для відкриття діалогового вікна Разрыв.

2. Виберіть потрібний тип розбивки на розділи (виходячи з описаного вище).

3. Натисніть кнопку ОК.

З лінією розриву можна працювати так само, як і з будь-яким символом вашого документа. Для її видалення встановіть курсор ліворуч від її і натисніть клавішу Delete чи встановіть курсор праворуч від неї й натисніть клавішу Backspase. Лінія розриву стосується розділу, що знаходиться перед ним; таким чином, коли ви видаляєте її з документа, текст перед нею стає частиною наступного розділу, і це означає, що для тексту будуть застосовні параметри форматування сторінки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]