Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
анг мова.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
5.63 Mб
Скачать

4. Програмне забезпечення пк

Види та склад програмного забезпечення: системне програмне забезпечення (операційні системи (ОС), мережні ОС, утіліти, драйвери), інструментальне програмне забезпе-чення (системи програмування, СУБД), прикладне програмне забезпечення. ОС Windows та їх основні функції. Характерис-тики ОС Windows: Види інтерфейсів користувача, активні та пасивні елементи управління, специфікації Plug and Play, витісняюча багатозадачність, багатопоточність, технологія OLE, файлова система NTFS, шифрувальна система EFS, облікові записи користувачів, квотування, програмне забезпе-чення роботи в локальній та глобальній мережах, робота з автономними файлами, відновлення операційної системи System Restorе, комплекс вбудованих діагностичних, мульти-медійних програм і стандартних програм користувача. Кешу-вання дисків і резевне копіювання даних. Засоби керування віртуальною пам’яттю. Довідкова система Windows.

5. Робота користувача в ос Windows

Основні об’єкти та прийоми керування ними в Windows з використанням маніпулятора “миша”, команд контекстного меню, команд меню вікна та кнопок панелі інструментів, головного меню і панелі задач. Робочий стіл і об’єкти робочого столу.

Система вікон Мій комп’ютер. Програма Провідник. Навігація за файловою структурою та пошук об’єктів. Ство-рення ярликів об’єктів. Використання буферу обміну для робо-ти з об’єктами. Підвищення ефективності у роботі з файловою структурою за умови використання буферу обміну. Групове виділення та представлення об’єктів, узгодження об’єктів.

Робота у локальній комп’ютерній мережі. Основні па-раметри настроювання роботи у локальній мережі. Доступ до мережі. Захист власних ресурсів від доступу з мережі. Доступ до загального ресурса. Обмін інформацієй по локальній мережі.

6. Налагодження ос Windows

Ціль настроювання й основні об’єкти Windows, що настроюються. Настроювання засобів уведення-виводу даних. Настроювання клавіатури, “миші” і стилю керування операцій-ною системою. Настроювання елементів оформлення Windows 9Х, ХР.

Настроювання тла робочого столу й екранної заставки. Настроювання оформлення елементів керування Windows. Оформлення Windows темами Робочого столу. Настроювання елементів керування Windows. Настроювання Головного меню, Панелі задач, властивостей Кошика, властивостей вікон папок. Настроювання системного годинника і системного календаря. Мова і регіональні стандарти.

Інсталяція та деінсталяція програмного забезпечення у Windows, у тому числі завантаженого із Internet. Оновлення операційної системи.

7. Стандартні програми Windows

Службові програми: дефрагментація диска, перевірка диска, архівація даних, відновлення операційної системи, очистка диска.

Програма WordPad. Призначення програми. Настро-ювання інтерфейсу. Робота з документами. Форматування змісту. Вставка інформації з файлів і інших об’єктів.

Графічний редактор Paint. Призначення програми. Еле-менти керування та основні операції в Paint.

Мультимедійні програми: Windows Media Player, Windows Movie Maker, звукозапис.