Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_Ulyarnik_GOTOVI.docx
Скачиваний:
79
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
4.02 Mб
Скачать

7. Засоби для знаходження місця кз в кабельних лініях.

Для визначення зони ушкодження використовують такі основні методи:

Імпульсний метод

Цей метод застосовується для визначення зони пошкодження кабелю в будь-яких випадках, крім запливаючого пробою, при перехідному опорі до 150 Ом.

Метод заснований на вимірюванні інтервалу часу між моментами подачі зондуючого імпульсу змінного струму і прийому відбитого імпульсу від місця пошкодження. Метод коливального розряду Цей метод застосовується при запливаючих пробоях кабелів. Для вимірювання на пошкоджену жилу подається від кенотрона випробувальної установки напруга, яка плавно піднімається до напруги пробою. У момент пробою в кабелі виникає розряд коливального характеру. Період коливань визначає відстань до точки пошкодження, так як електромагнітна хвиля поширюється у кабелі з постійною швидкістю.

Метод петлі Цей метод заснований на вимірюванні опорів за допомогою мосту постійного струму. Застосування методу можливо при пошкодженні однієї або двох жил кабелю та наявності однієї здорової жили.

Ємнісний метод Цей метод застосовується для визначення відстані від кінця лінії до місця обриву однієї або декількох жил кабельної лінії шляхом вимірювання ємності кабелю. Метод заснований на вимірюванні ємності обірваної жили з допомогою моста змінного або постійного струму, так як ємність кабелю залежить від його довжини

Акустичний метод

Сутність акустичного методу полягає у створенні в місці пошкодження іскрового розряду і прослуховуванні на трасі викликаних цим розрядом звукових коливань, що виникають над місцем ушкодження. Цей метод застосовують для виявлення на трасі всіх видів пошкодження з умовою, що в місці пошкодження може бути створений електричний розряд.

Індукційний метод

Цей метод застосовують для безпосереднього відшукання на трасі кабелю місць пошкодження при пробої ізоляції жил між собою чи на землю, обриві з одночасним пробоєм ізоляції між жилами або на землю, для визначення траси і глибини залягання кабелю, для визначення місця розташування з'єднувальних муфт.

8. Максимальний струмовий захист асинхронних двигунів.

Основним видом пошкоджень електродвигунів є міжфазні к.з. в обмотці статора. Для їх захисту при напрузі менше 1000 В, використовують запобіжники і автомати. При напругах 3-10 кВ використовують релейний захист.

Захист обмотки статора двигунів від однофазного замикання на землю визначається режимом заземлення нейтралі в електромережі, до якої підключений двигун. В чотирипровідних електромережах 380/220 В з глухо заземленою нейтраллю на такі к.з. реагує захист від міжфазних замикань (автомати).

В мережах 10/6 кВ з ізольованою нейтраллю для захисту від однофазних к.з. використовують контроль ізоляції.

В окремих випадках по умовах безпеки можуть використовуватись захисні відключення.

Максимальний струмовий захист АД від к.з.

Цей захист використовується для двигунів в електромережах з ізольованою нейтраллю і він повинен діяти тільки при міжфазних К.З. В основному виконується в однорелейному виконанні.

а) з реле прямої дії;

з реле непрямої дії на оперативному змінному струмі з демонтуванням котушки відключення;

з реле непрямої дії на оперативному постійному струмі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]