Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_Ulyarnik_GOTOVI.docx
Скачиваний:
79
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
4.02 Mб
Скачать

70. Знаходження місць пошкоджень в кабельних лініях акустичним методом.

Сутність акустичного методу полягає у створенні в місці пошкодження іскрового розряду і прослуховуванні на трасі викликаних цим розрядом звукових коливань, що виникають над місцем ушкодження. Цей метод застосовують для виявлення на трасі всіх видів пошкодження з умовою, що в місці пошкодження може бути створений електричний розряд. Для виникнення стійкого іскрового розряду необхідно, щоб величина перехідного опору в місці пошкодження перевищувала 40 Ом.Чутність звуку з поверхні землі залежить від глибини залягання кабелю, щільності грунту, виду ушкодження кабелю і потужності розрядного імпульсу. Глибина прослуховування коливається в межах від 1 до 5 м. Застосування цього методу на відкрито прокладених кабелях, кабелях в каналах, тунелях не рекомендується, так як через гарнепоширення звуку по металевій оболонці кабелю можна допустити велику помилку у визначенні місця пошкодження.В якості генератора імпульсів застосовується кенотрон з додатковим включенням в схему високовольтних конденсаторів і кульового розрядника. Замість конденсаторів можна використовувати ємність неушкоджених жил кабелю. В якості акустичного датчика використовують датчики п'єзо - або електромагнітної системи, що перетворюють механічні коливання грунту в електричні сигнали, що надходять на вхід підсилювача звукової частоти. Над місцем ушкодження сигнал найбільший.

72_Види пошкоджень і ненормальних режимів асинхронних двигунів і вимоги до їх ретельного захисту .

Основним видом пошкоджень електродвигунів є міжфазнік.з. в обмотці статора. Для їх захисту при напрузі менше 1000 В, використовують запобіжники і автомати. При напругах 3-10 кВ використовують релейний захист.

Захист обмотки статора двигунів від однофазного замикання на землю визначається режимом заземлення нейтралі в електромережі, до якої підключений двигун. В чотирипровідних електромережах 380/220 В з глухо заземленою нейтраллю на такі к.з. реагує захист від міжфазних замикань (автомати).

В мережах 10/6 кВ з ізольованою нейтраллю для захисту від однофазних к.з. використовують контроль ізоляції.

В окремих випадках по умовах безпеки можуть використовуватись захисні відключення

Основним видом ненормальних режимів роботи двигунів єзверхструми, обумовлені перевантаженням приведеного в рух механізму і зниженням числа обертів.Найбільше значення мають зверхструми при пуску двигунів. В деяких випадках струми самозапуску можуть бути більші від пускових струмів, наприклад при швидкому АПВ або АВР коли ЕРС двигуна не встигає знизитись.Зверхструми перевантаження можуть появлятися на двигунах, які перевантажуються в процесі технологічного процесу.Зверхструми при розриві фази - двигун продовжує крутитися, але в результаті зверх струмів згорить. Потужність при Ін дорівнює 0,6Рн двигуна.Для захисту від к.з. н.в. двигунів використовують запобіжники або автомати. Від перевантаження теплові реле вмонтовані в магнітні пускачі, від різкого зниження напруги двигун захищає котушка МП.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]