Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_Ulyarnik_GOTOVI.docx
Скачиваний:
79
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
4.02 Mб
Скачать

38. Захист від однофазних замикань в обмотці статора генератора

Захист від однофазних замкнень на землю в обмотці статора виконується за допомогою трансформатора струму нульової послідовності типа ТЗЛМ з підключеним до нього реле типу РТЗ-51 (КА-5). Трансформатор струму ТЗЛМ встановлюється в розподільному пристрої. У зону захисту таким чином входить лінія, що сполучає двигун з розподільним пристроєм і сам двигун.

Струм спрацьовування захисту:

де коефіцієнт надійності;

коефіцієнт стрибка, що враховує стрибок власного ємнісного струму в момент загорання дуги;

сума ємнісних струмів замкнення на землю двигуна і з’єднувального кабелю приєднання, що захищається.

Значення визначається як сума струмів ємностейелектродвигунаі з’єднувальногокабелю :

дез паспортних даних;

Ємнісний струм кабельної лінії, що з’єднує розподільчий пристрій з двигуном, визначається з виразу:

Сумарний ємнісний струм кабелів секції, до якої під’єднаний електричний двигун, визначається з виразу:

Коефіцієнт чутливості визначається з виразу:

Для відлаштування від перехідних процесів захист виконується з витримкою в часі порядку 1сек. Для забезпечення цієї уставки за часом передбачається реле часу типу ЭВ-114 з межею уставок за часом 0,1 – 1,3 с.Захист діє на відключення вимикача електродвигуна і на гасіння поля.

39. Включення реле струму через проміжні насичувальні трансформатори струму

Насичує трансформатори, застосовувані для управління малопотужним двофазним двигуном.

Насичувальні трансформатори струму типу ТКБ застосовуються в схемах захисту в тих випадках, коли лінійні трансформатори струму служать джерелом живлення кіл захисту оперативним струмом. Насичувальні трансформатори, як зазвичай, автоматично загрубляет захист, коли в струмі небалансу, що проходить по обмотці, мається аперіодична складова. Наявність гальмівних обмоток дозволяє відбудовуватися від великих значень періодичного струму небалансу.

Проміжний насичується трансформатор уповільнює роботу захисту. Тому у випадках, коли трансформатори струму вдається вибирати так, що їх вторинні струми незначно (не більше, ніж на кілька відсотків) відрізняються один від одного, захист може виконуватися без диференціального трансформатора.

Реле серії РНТ з трансформаторами, що насищаються і короткозамкненими обмотками застосовуються для диференціальної захисту однієї фази двох - і трехоб-моткових силових трансформаторів (автотрансформаторів), генераторів, блоків генератор - трансформатор (автотрансформатор), а також збірних шин енергооб'єктів.

За наявності аперіодичної складової в первинному струмі робота трансформатора струму різко погіршується у зв'язку з насиченням його магнитопровода.. Це властивість трансформаторів струму використовується для обмеження перехідного струму небалансу, що містить аперіодичну складову. Чутливість реле, включеного через НТТ, залежить від форми кривої струму, що проходить в його первинній обмотці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]