Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
navchalny_posibnik_konstitutsiyne_prava_2 (1).doc
Скачиваний:
166
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.41 Mб
Скачать

6. Організаційна структура суспільного ладу України

Основними складовими суспільного ладу є політична, економічна, соціальна і культурна (духовна, ідеологічна) системи суспільства. Головними складовими політичної системи українського суспільства є народ, держава, політичні партії, територіальні громади та органи місцевого самоврядування.

Народ здійснює владу як безпосередньо, так і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Держава в особі її органів державної влади забезпечує здійснення влади, тобто волі народу. Політичні партії сприяють формуванню і вираженню політичної волі громадян, беруть участь у виборах і референдумах.

Визнання територіальних громад і органів місцевого самоврядування основними складовими політичної системи ґрунтується на положеннях Конституції і Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Тут говориться, що територіальні громади беруть участь у здійсненні безпосереднього народовладдя у межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць, зокрема, забезпечують проведення місцевих референдумів (ст. 143 Конституції), а органи місцевого самоврядування є інститутами, через які (нарівні з органами державної влади) відповідно до ст. 5 Конституції народ здійснює владу.

Основним системотворчим елементом суспільного ладу є економічна система суспільства, тобто система основних форм власності й економічної (господарської) діяльності. Йдеться, зокрема, про: власність Українського народу (ст. 13); власність держави, комунальну власність і приватну власність (ст. 41). За Конституцією України земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться у межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктом права власності Українського народу (ст. 13). Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування у межах, визначених чинною Конституцією України. Винятком є право власності на землю, що вважається основним національним багатством. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою відповідно до закону (ст. 14 Конституції України).

Управління об’єктами державної власності здійснює відповідно до Конституції України Кабінет Міністрів України. Він же забезпечує рівні умови розвитку всіх форм власності (ст. 116).

Управління майном, що перебуває в комунальній власності, здійснюють територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування (ст. 143).

Найбільш повне закріплення і регулювання на конституційному рівні одержала приватна форма власності. Ця форма власності зрівняна за своїм статусом з іншими формами і зняті практично всі обмеження, які існували щодо її попередниці – особистої власності. За чинною Конституцією України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності (ст. 41) практично без жодних обмежень. Причому право приватної власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності (ст. 41). Примусове відчуження об’єктів права приватної власності може бути застосоване як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановленому законом, та за умови попереднього і повного відшкодування її вартості, звичайно, якщо це право набуто в порядку, визначеному законом.

Конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду і у випадках, обсязі та порядку, встановленому законом (ст. 41 Конституції України).

Поряд з державним управлінням економікою (державним господарюванням) правомірною є різноманітна підприємницька діяльність фізичних і юридичних осіб. Кожен має право, як зазначається в Конституції України, на підприємницьку діяльність. Держава, за Конституцією, забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності (ст. 42).

Важлива роль у формуванні й функціонуванні суспільного ладу України належить її соціальній системі, яка являє собою систему (сукупність) соціальних спільнот та об’єднань (організацій) і форм соціальної діяльності (соціальних послуг тощо). Йдеться, зокрема, про соціальні групи, трудові колективи і територіальні громади, сім’ю, а також громадські організації – профспілкові, молодіжні, жіночі тощо.

Багатоманітність елементів суспільного ладу в Україні загострює проблему їх взаємодії під кутом формування громадянського суспільства в Україні. Тут недостатньо сподіватися тільки на допомогу держави. Потрібно було б посилити регулятивну роль неправових норм (звичаїв, норм моралі тощо) у суспільному житті. Громадянські структури мають бути більш активними у формуванні політики держави. їм доцільно передати частину функцій, які нині виконують державні органи (зокрема, з питань забезпечення громадського порядку). Ці ж структури могли б посилити громадський контроль за діяльністю державних органів у сфері забезпечення прав і свобод громадян.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]