Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Podatkova_sistema_Den_2011.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.93 Mб
Скачать

Тема 10. Податок на прибуток підприємств

Завдання 1.1. Скласти термінологічний словник таких ключових термінів та понять: прибуток; звичайна ціна; податок, платник податку, оподаткування, оподатковуваний прибуток – податок на прибуток підприємств; платник податку на прибуток підприємств; оподатковування податком на прибуток підприємств; доходи; витрати; резиденти; нерезиденти; неприбуткові підприємства, установи та організації; прибуток, який підлягає оподаткуванню; собівартість; амортизація; податкова база податку на прибуток.

Завдання 2. Скласти структурно-логічну схему порядку обчислення та сплати податку на прибуток до бюджету.

Тема 11. Податок на доходи фізичних осіб

Завдання 1.1. Скласти термінологічний словник таких ключових термінів та понять: доходи; дохід з джерелом їх походження з України; дохід, отриманий з джерел за межами України; додаткові блага; заробітна плата; податок, платник податку, оподаткування, оподатковуваний дохід – податок на доходи фізичних осіб; платник податку на доходи фізичних осіб; оподаткування податком на доходи фізичних осіб; дохід фізичної особи, який підлягає оподаткуванню; об’єкт оподаткування податку на доходи фізичних осіб; база оподаткування податку на доходи фізичних осіб; загальний оподатковуваний дохід; загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; ставка податку на доходи фізичних осіб; податкова знижка; податкова соціальна пільга; податковий агент; роботодавець.

Завдання 2. Скласти структурно-логічну схему порядку нарахування, утримання та сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб до бюджету.

Тема 12. Спеціальні податкові режими

Завдання 1.1. Скласти термінологічний словник таких ключових термінів та понять: спеціальні податкові режими; самозайнята особа; єдиний податок; податок, платник податку, оподаткування, ставка податку – єдиний податок для суб’єктів малого підприємництва – юридичних та фізичних осіб; податок, платник податку, оподаткування, ставка податку – фіксований сільськогосподарський податок; сільськогосподарський товаровиробник; платник фіксованого сільськогосподарського податку; оподаткування фіксованим сільськогосподарським податком; ставка фіксованого сільськогосподарського податку; збір, оподаткування, платник збору – збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками; збір, оподаткування, платник збору – збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності.

Завдання 2. Скласти структурно-логічні схеми порядку обчислення: єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва – юридичних та фізичних осіб; фіксованого сільськогосподарського податку; збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками; збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності.

Змістовий модуль 5. Інші податки, збори та неподаткові платежі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]