Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Podatkova_sistema_Den_2011.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.93 Mб
Скачать

Тема 3. Ухилення від податків і перекладання податків

Поняття ухилення від податків. Види ухилення від податків. Приховування доходів та інші форми податкових зловживань. Особливості ухилення від податків у сфері тіньової економіки. Можливості ухилення від сплати з різних видів податків. Боротьба з ухиленням від сплати податків.

Сутність та форми перекладання податків. Перекладання непрямих податків. Напрямки і способи перекладання прямих податків.

Ухилення від податків у сфері міжнародного бізнесу та його напрямки. Проблеми подвійного оподаткування міжнародного бізнесу та способи його усунення. Усунення подвійного оподаткування в Україні.

Тема 4. Податкова політика в системі державного регулювання економіки

Податкова політика, її поняття та напрямки. Фактори, що визначають напрямки і характер податкової політики. Аксіоми і принципи податкової політики. Дотримання соціальної справедливості при справлянні податків. Рівнонапруженість в оподаткуванні всіх платників. Економічна ефективність податкової системи: ефективність податкової роботи та дієвість податкових інструментів впливу на соціально-економічний розвиток. Стабільність та гнучкість податкової політики, їх взаємозв’язок.

Податкові важелі прискорення економічного зростання та стимулювання інвестицій. Податкова політика в умовах дефіцитності бюджету та інфляції. Роль податкової політики в системі державного регулювання економіки.

Завдання сучасної податкової політики України, напрямки та фактори, що визначають її характер.

Змістовий модуль 2. Основи податкової роботи в Україні

Тема 5. Державна податкова служба України

Податкова служба держави, склад податкової служби України. Законодавство України про державну податкову службу. Організаційна структура та функції державної податкової служби. Права органів державної податкової служби. Обов’язки і відповідальність посадових осіб контролюючих органів.

Основи та організація податкової роботи. Податковий контроль: облік платників податків; інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності органів державної податкової служби; перевірки щодо дотримання норм податкового законодавства.

Тема 6. Облік платників і надходжень податків до бюджету

Загальні положення та особливості обліку платників податків. Порядок взяття на облік платників податків; внесення змін до облікових даних платників податків; підстави та порядок зняття з обліку платників податків.

Інформація, що подається для обліку платників податків органами державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та іншими органами.

Вимоги до відкриття та закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах.

Державний реєстр фізичних осіб  платників податків.

Облік находжень податків, облікові реєстри. Порядок і форми розрахунків з бюджетом.

Контроль за своєчасним находженням податків. Комп’ютеризація облікової та контрольної роботи.

Суб’єкти обчислення податку і контрольної роботи. Способи утримання податків: сплата податків у джерела отримання доходів і за декларацією.

Відповідальність платників за своєчасність і правильність розрахунків з бюджетом і за подання декларацій.

Модуль 2. Види податків, зборів та неподаткових платежів в Україні

Змістовий модуль 3. Непрямі податки в системі оподаткування

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]