Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
priroda.docx
Скачиваний:
162
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
110.52 Кб
Скачать

59.Організація куточка живої природи можливості використання його обєктів у навчальному процесі.

Куточок живої природи – це місце для вирощування рослин і утримання тварин, а також для виконання спостережень та дослідів. На його базі проводять позаурочну та позакласну роботу. Куточок живої природи може знаходитися у кабінеті природознавства, або безпосередньо у класі. Це може бути і загальношкільний куточок природи для дітей молодшого і старшого шкільного віку. Кімната для куточка живої природи повинна добре освітлюватися, відповідати нормам і вимогам для утримання тварин і вирощування рослин. У куточку живої природи потрібно підтримувати постійну температуру і вологу повітря – це є важливою умовою для росту рослин та утримання тварин. Відбір конкретних рослин і тварин залежить від умов класу або школи. Кімнатні рослини слід добирати так, щоб на їхньому прикладі можна було познайомити учнів із зовнішньою будовою органів рослини, способами розмноження і виконувати практичні роботи по вирощуванню. Найбільш поширеними кімнатними рослинами є: аспідистра, аспарагус, алоє, араукарія, бегонія, бальзамін, каменеломка, колеус, різні види кактусів, фуксія, узамбарська фіалка, сансевьера, традесканція. Тварини куточка живої природи: гідри молюски, дафнії циклопи, плавунці, циклопи, шовкопряди, білан капустяний, риби, земноводні, плазуни, птахи і дрібні ссавці. Для початкової школи куточок живої природи має дуже велике значення. Спілкування із живими об’єктами, виконання дослідів і спостережень, а також систематична робота по догляду,посилює відповідальність, прививає любов до природи, сприяє екологічному вихованню.

60. Скласти завдання для поточного контролю по темі" Як ти вмієш використовувати свої знання про воду" 1.Обери і підкресли тільки правильні властивості води. Має чудовий смак - без смаку ; синя -безбарвна ;При нагріванні розширюється - при нагріванні стискаєтьёся :У твердому стані вода важча, ніж у рідкому- у твердому стані вода легшаа, ніж у рідкому 2. Допиши речення. Перехід води із рідкого стану в газоподібний називається_______. Коли пара охолоджується, то знову перетворюється на ________ З. Допиши речення. Плавлення льоду відбувається при температурі_____.Кипятіння води відбувається при температурі_________. 4.Обери твердження, з якими ти погоджуєшся, і познач їх знаком + ЧИ правильно ВЧИНЯЮТЬ ЛЮДИ, КОЛИ:

О миють власні машини в річці або озері;

Овисаджують на берегах водойм верби та інші водолюбні рослини;

О скидають сміття та різні непотрібні речі на берегах водойм й у ВОДУ

О будують на берегах водойм промислові підприємства, а відхо- ди виробництва спускають у воду;

О проводять ретельну очистку стічних і промислових викидів, перш, ніж вони потрапляютьу воду; О розташовують тваринницькі ферми поблизу водойм;

О дбають, щоб добрива та інші хімікати, які вносять у ґрунт на по- ляхі городах, із дощовими потоками не потрапляли у водойми? 5.Розроби і запиши план корисних дій, який допоможе тобі економити прісну воду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]