Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Комплекс_курс_Інвестування_Ек_аналіз.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.84 Mб
Скачать

3.2 Аналіз передумов інвестування в діюче виробництво з метою його реконструкції (розділ 2 кр)

У наступному розділі КР у розд. 2автори курсової роботи, з огляду на спеціально виконаний аналіз сучасного стану (див. розділ 3.2.1) та перспектив розвитку виробництва (дивись методичні вказівки до самостійної роботи та частково – даний підрозділ) в порівняно стислій формі та за аналогією цього аналізу і на його основі повинні розкрити наступні питання (не принципово у вигляді підрозділів 2.1-2.3 чи в складі іншої кількості розділів):

дослідження ринку збуту продукції (підрозділ 2.1 КР – за даними МВ до самостійної роботи [15]);

стисла техніко-економічна характеристика виробництва харчової кислоти (підрозділ 2.2 КР);

оцінка можливості та проблеми розвитку виробництва харчової кислоти (підрозділ 2.3 КР) шляхом стислого аналізу його основних ТЕП.

Прийняттю рішень вкладення інвестицій у розширення потужності виробництва передує вивчення фактичного стану збуту та попиту на додатковий випуск продукції й у цілому дослідження кон'юнктури ринку досліджуваної продукції з метою визначення її асортименту і рівня конкурентоспроможності, щоб переконатися, чи необхідно підвищувати якість цієї продукції і якою мірою знижувати її собівартість, щоб у разі недостатнього рівня підвищити конкурентоспроможність, які можливості має діюче виробництво та інші питання.

З урахуванням викладеного, у цьому розділі (розд. 2 КР) у процесі аналізу передумов інвестування в діюче виробництво харчової кислоти підприємства з метою його реконструкції необхідно, за наведеною інформацією, установити наявність збільшення попиту на дану харчову кислоту, установити відповідність рівня її конкурентоспроможності продукції конкурентів, з’ясувати чи є потреба в організації випуску кислоти реактивної кваліфікації тощо.

Поряд з дослідженням ринку збуту кислоти необхідно охарактеризувати сучасний стан та економіку діючого виробництва кислоти на цьому підприємстві, щоб виявити не тільки економічну необхідність, але і його технічні та технологічні можливості, тобто дати коротку техніко-економічну характеристику виробництва і підприємства, показати ступінь використання виробничих ресурсів підприємства, виконавши аналіз основних техніко-економічних показників роботи і фінансового стану підприємства. Особливо слід підкреслити, що для перспективного росту економіки підприємства як стратегія розвитку виробництва (підприємства) повинна бути прийнята реконструкція, тому що вона дозволить не тільки підвищити його прибутковість, але й поліпшити екологічність процесу завдяки утилізації наявних відходів виробництва. Останнє дуже важливо, тому що подальший розвиток даного виробництва можливий тільки при переході на безвідходну технологію.

Зазначені вище питання, чи підрозділи 2.1–2.3, представити у певній послідовності, в короткій формі, але ґрунтовно за аналогією і на підставі виконаного техніко-економічного аналізу і перспектив розвитку, що наведено нижче. У коротких висновках до розділу 2 повинні чітко просліджуватися передумови і необхідність реконструкції розглянутого виробництва, з можливими рекомендаціями щодо посилення певних досліджень на підприємстві.

Нижче стило наведено техніко-економічну характеристику та аналіз сучасного стану діючого виробництва харчової кислоти.