Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сільський зелений туризм.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
3.01 Mб
Скачать

Змістовий Модуль iiі Ресурси розвитку сільського та зеленого туризму на Тернопільщині.

Тема 6. Основні райони розвитку сільського зеленого туризму на Тернопіллі.

Туристичні ресурси Кременецьких гір: мальовничі горбогірні ландшафти ерозійних гір з переважанням лісової та лучно-степової рослинності, унікальними геологічними відслоненнями, гротами, рідкісними і ендемічними видами рослин і тварин. Район багатий історико-архітектурними пам’ятками, серед яких особливо виділяються: Почаївська лавра, місто Кременець, старовинний палац в с. Білокриниця. Чисельні історико-архітектурні і природні пам’ятки використовуються в цілях екскурсійного пізнавального туризму. В регіоні є передумови для мисливства, рибальства, збору грибів, ягід, розвитку гірськолижного спорту.

Бережанське горбогір’я вирізняється горбогірним рельєфом, найвищою в області лісистістю, високим ступенем збереженості природних комплексів. Регіон є чудовим місцем відпочинку любителів мисливства, рибальства, збору грибів і ягід, тощо. Природні умови доповнюються історико-архітектурним комплексом старовинних Бережан, історико-меморіального комплексу гори Лисоня, що створює передумови для розвитку багатьох видів туризму.

Подільські Товтри являють собою залишки міоценового бар’єрного рифу, припідняті над навколишньою територією на 30-40 метрів. Тут представлені чисельні виходи скельних порід, лісові та наскельно-степові рослинні формації, історико архітектурні пам’ятки. В середній частині Товтрового пасма В межах Тернопільщини розташоване місто Збараж з відомим замковим комплексом, багатьма історико-архітектурними пам’ятками. І південно-східній частині Товтрового пасма розташований природний заповідник “Медобори”.

Тернопільське Подністров’я представлено каньйоноподібною долиною Дністра з унікальними мікрокліматичними умовами, цікавим рельєфом, чисельними відслоненнями, найдовшими в світі гіпсовими печерами, водоспадами, унікальною рослинністю дністровських стінок, віковими та екзотичними деревами. В межах долини Дністра зосереджено понад 80 територій та об’єктів природно-заповідного фонду більшість із яких входить до складу одноіменного регіонального ландшафтного парку. Старовинні споруди Коропця, Бучача, Заліщик, Скали-Подільської, Кривча, Окопів є привабливими для туристів.

Орієнтовна структура залікового кредиту курсу

Тема

Лекції

Семінарські та практич-ні заняття

Самостійна робота

Індивідуаль­на робота

Змістовий модуль I. Історія розвитку та сучасний стан сільського зеленого туризму

1. Історія та сучасний стан сільського зеленого туризму

2

2

2

2. Загальні положення сільського зеленого туризму

2

2

Змістовий модуль II. Основи надання послуг гостинності

3. Основи організації гостинної садиби

2

2

4

4. Персонал. права та обов'язки. безпека туристів.

2

5. Організація послуг проживання (підготовка нічлігів). 

2

Змістовий модуль ІІІ. Ресурси розвитку сільського та зеленого туризму на Тернопільщині

6. Основні райони розвитку сільського зеленого туризму на Тернопіллі.

2

2

2

ІНДЗ

(створення туристичного паспорту сільського населеного пункту (за вибором)

Всього

12

6

10

8

Примітка: Співвідношення кількості годин аудиторних занять та індивідуальної і самостійної роботи може становити 60% до 40% або 40% до 60% залежно від змісту навчального курсу.

Методи навчання: лекції із застосуванням прорізок; робота в Інтернет; складання графічних схем.

МЕТОДИ ОЦІНЮВАННЯ: поточне тестування; оцінка за проект; підсумковий письмовий тест.