Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сільський зелений туризм.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
3.01 Mб
Скачать

Змістовий Модуль I

Історія розвитку та сучасний стан сільського зеленого туризму.

ТЕМА 1. Історія та сучасний стан сільського зеленого туризму.

 Історія розвитку сільського зеленого туризму (виникнення і становлення приватних засобів розміщення за типом В&В). Історія розвитку сільського зеленого туризму за кордоном і в Україні Сучасний досвід гостинності у додаткових засобах розміщення в зарубіжних країнах (розвиток сільського зеленого туризму в Франції, Іспанії тощо) і в Україні.

ТЕМА 2. Загальні положення сільского зеленого туризму

Сільський зелений туризм у сучасному туристському бізнесі. Види організації сільського туризму. Класифікація засобів розміщення за кордоном і в Україні. Основні поняття та визначення: сільський туризм, агротуризм, екотуризм, природничий туризм, зелений туризм. Сільський і зелений туризм як аналог Bed&Breakfast. Мета і мотивація вибору відпочинку в сільській місцевості (за типом green rural tourism або green village tourism).

ЗМІСТОВИЙ Модуль II

Основи надання послуг гостинності.

ТЕМА 3. Основи організації гостинної садиби

Проаналізовано необхідні правові й економічні умови для ГС. Спілки власників садиб – як запорука успішного розвитку сільського зеленого туризму. Укладання двосторонніх угод з спілкою власників садиб, турагентом або туроператором. Ефективність гостинної садиби. Маркетинг послуг гостинної садиби й управління якістю послуг. Очікування туристів від гостинних садиб. Визначення ринку попиту. Якість обслуговування. Оптимізація механізму ціноутворення. Фактори від яких залежить вартість стандартного пакета послуг ГС.

Тема 4. Персонал. Права та обов'язки. Безпека туристів

Досвідчений персонал - один з визначальних факторів забезпечення економічної ефективності ГС. Професійна підготовка та фізичний стан персоналу. Вимоги та сподівання гостей гостинних садиб до персоналу. Основні етапи налагодження дружніх стосунків з гостями. Правило перших чотирьох хвилин. Вирішення конфліктних і спірних питань. Права та обов’язки власників гостинної садиби. Права та обов’язки найманих працівників. Права та обов’язки гостей гостинних садиб. Забезпечення умов безпечного відпочинку. Зовнішні та внутрішні фактори потенційної небезпеки. Страхування майна та життя власників та гостей гостинних садиб. Фактори потенційної небезпеки для клієнтів гостинних садиб в Україні.

Тема 5 Організація послуг проживання (підготовка нічлігів).

Види поселення клієнтів гостинних садиб. Вибір типу і кількості кімнат, що надаються гостям сільських садиб. Основні вимоги до площі, інтер’єру та устаткування житлових кімнат. Облаштування для відпочинку гостей окремих котеджів або дачних будинків. Організація проживання туристів у кемпінгах. Відведення місця під кемпінг та основні санітарно побутові умови. Способи організації відпочинку у кемпінгах. Загальні (групові кімнати) та санітарно-гігієнічні вимоги дня них. Обслуговуючі приміщення (вітальні, кухні, коридори, санвузли). Вимоги до площі, інтер’єру, устаткування, загального санітарного стану обслуговуючих приміщень. Загальні вимоги до приміщень гостинних садиб.