Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекція УЕР 5 курс / інструкц.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.71 Mб
Скачать

7 Пояснювальна записка до графіка та вихідні форми

7.1 Склад пояснювальної записки до графіка руху поїздів та вимоги щодо її змісту.

7.1.1 Пояснювальна записка є основним документом, що характеризує складений графік руху поїздів.

7.1.2 Пояснювальна записка до ГРП комплектується службами перевезень залізниці у двох екземплярах. Один екземпляр надсилається у Головне управління перевезень Укрзалізниці, другий з листами графіка зберігається в управлінні залізниці.

7.1.3 Пояснювальна записка містить характеристику графіка, відомості та схеми, що характеризують технічну оснащеність і адміністративний поділ залізниці, протоколи узгодження поїздів по стикових станціях.

7.1.4 На початку записки повинні бути наведені керівні документи Укрзалізниці, які покладені в основу розробленого графіка, надана принципова оцінка та охарактеризована відмінність складеного графіка від раніше діючого:

  • надається перелік додатково прокладених дальніх пасажирських поїздів, зміни розмірів місцевих і приміських поїздів по дільницях;

  • загальні розміри дальніх пасажирських поїздів по залізниці, у тому числі по основних вузлах, розміри приміського руху за напрямками та вузлами, порівняння з минулим графіком;

  • досягнута маршрутна і технічна швидкість по пасажирському та приміському руху.

  • зазначаються зміни розмірів передачі по стикових пунктах залізниці, зміни розмірів руху по дільницях та у цілому по залізниці;

  • наводиться кількість прокладених на графіку поїздів для забезпечення місцевої роботи, основні заходи щодо забезпечення вантажної роботи, у тому числі: схема “живлення” порожніми вагонами навантажувальних станцій, ув’язка ГРП з єдиним технологічним процесом станцій і під’їзних колій;

  • ув’язка графіка з планом формування поїздів, кількість наскрізних вантажних поїздів (контейнерних, контрейлерних, порожніх маршрутів та інших), райони їх обертання і вагові норми, досягнуті якісні показники;

  • встановлені розрахункові вагові норми по дільницях залізниці, їх уніфікація та перелік дільниць, де проведено підвищення вагових норм порівняно з раніше діючими, за рахунок чого це проведено, пояснення до встановлених паралельних вагових норм для відправницьких маршрутів та ефективність їх застосування, порівняння одержаної середньої ваги вантажного поїзда на залізниці з раніше діючим нормативом;

  • відомості допустимих швидкостей руху за станом колії, кількість тривало діючих попереджень про обмеження швидкості, що закладені в ГРП;

  • встановлений перегінний час руху поїздів із зазначенням основних прийнятих під час розрахунку нормативів, підтвердження розрахункових норм результатами дослідних поїздок, наводиться загальна сума перегінного часу руху по залізниці (за видами руху), що одержана до нового графіка порівняно з попереднім; загальна сума по залізниці за видами руху з розчленуванням витрат часу на виконання основних технічних операцій та порівняння їх колишніми величинами, які проведено заходи для скорочення технічних стоянок, максимально можливе поєднання за часом та черговістю, у тому числі для скорочення стоянок на станціях основного й оборотного депо, виконання норм стоянок транзитних поїздів на дільничних і технічних станціях;

  • прийняті норми часу по основних елементах обороту локомотивів: простою на станційних коліях, під екіпіруванням, а також у цілому на станціях основного та оборотного депо; які закладені заходи для скорочення цих простоїв та одержані результати; які закладені зміни у графіку по плечах обслуговування поїздів локомотивами та досягнуті результати;

  • заходи, що передбачені в ГРП щодо дотримання норм тривалості безперервної роботи локомотивних бригад;

  • показники нового графіка порівняно із завданням та минулим графіком; техніко-економічні показники ефективності графіка;

  • перелік вузьких місць у пропуску поїздів, необхідні заходи щодо підсилення пропускної спроможності;

  • план заходів, що забезпечують безумовне виконання нормативів нового графіка руху поїздів.

7.1.5 Порівняльна відомість показників ГРП (додаток 25) складається з п’яти розділів:

  1. Характеристика пасажирського руху: технічна і маршрутна швидкості пасажирських дальніх і місцевих поїздів, кількість стоянок та їх тривалість на 100 поїздо-кілометрів (дані з форми ЦЛ-9).

  2. Характеристика вантажного руху: технічна та дільнична швидкості вантажних поїздів, маршрутна швидкість рефрижераторних поїздів, прискорених вантажних поїздів, середньодобовий пробіг локомотивів у вантажному русі (дані з форм 10, 11, 12, 13).

  3. До третього розділу включені: кількість та час на виконання технічних операцій на 100 км експлуатаційної довжини; розрахункові та прийняті перегінні часи руху у вантажному русі, відсоткові надбавки до прийнятих часів руху; кількість пунктів штовхання та протяжність штовхання; загальна протяжність дільниць подвійної тяги, у тому числі протяжність часткової подвійної тяги (дані з форм 5, 6, 3).

  4. Дані про обмеження швидкостей руху: кількість тривалих і постійних попереджень, кількість дільничних і проміжних станцій з обмеженням швидкостей руху по головних коліях до 25 км/год, до 50 км/год, з обмеженням швидкості при відхиленні на бокову колію до 15 км/год, до 25 км/год, до 40 км/год; розвернута довжина залізниці із швидкостями руху у км від 30 км/год до 160 км/год (дані форм 1, 1а, 2).

  5. П’ятий розділ включає в себе дані для підрахунку швидкостей у вантажному русі: поїздо-кілометри усіх вантажних, у тому числі збірних, рефрижераторних та прискорених; поїздо-години без стоянок та із стоянками для тих самих видів поїздів та визначення технічної і дільничної швидкості по залізниці на одноколійних, двоколійних та змішаних дільницях усього і за видами тяги (дані форми 11).

7.1.6 Пояснювальна записка повинна містити такі відомості, форми та схеми:

  1. Відомість форми № 1 допустимих швидкостей руху локомотивів і вагонів по перегонах. Відомість форми № 1а допустимих швидкостей руху на роздільних пунктах по головних і бокових коліях. Відомість форми № 2 постійних і тривалих попереджень про обмеження швидкості руху поїздів. Усі три форми готуються службою колії у двох екземплярах з пояснювальною запискою до них, передаються у службу перевезень згідно з календарним планом розробки графіка.

  2. Відомість перегінних часів руху форми ЦДЛ-3 пасажирських, приміських і вантажних поїздів для кожної серії локомотива і маси поїзда по усіх дільницях розрахункові часи руху підсумовуються по залізниці для кожного виду руху, підраховується досягнута технічна швидкість для нового графіка і порівнюється з минулими даними ( порівняльна відомість ЦДЛ-7).

  3. Відомості станційних інтервалів форми 4, 4а, 4б складаються інженерами-технологами за розрахунком графіка руху поїздів ДЦУ і дирекцій залізничних перевезень та у затвердженому вигляді подаються в управління залізниці. У службах перевезень залізниці станційні інтервали зводяться у загальні форми.

  4. Відомість технічних стоянок пасажирських поїздів форми ЦД-5 розробляється службами перевезень та локомотивного господарства.

Відомість технічних стоянок вантажних поїздів на дільничних, сортувальних станціях складається службою перевезень на підставі технологічних процесів роботи станції (додаток 7, вкладиш 2).

  1. Відомість пунктів штовхання і подвійної тяги форми № 6 (додаток 8) розробляється службами перевезень та локомотивного господарства для пасажирських і вантажних поїздів.

  2. Відомість вантажних поїздів за графіком руху форми ЦД-7 (додаток 26) є вихідною інформацією та відображає розміри руху вантажних поїздів свого формування, транзитних і таких, що закінчуються на залізниці, згідно з встановленим напрямком вагонопотоків та планом формування поїздів (сітьового і залізничного). Розрахунок ведеться за напрямками залізниці від станції формування до станції розформування.

  3. Порівняльна відомість розмірів руху, швидкостей і розрахункових составів пасажирських поїздів (форми ЦЛ-9, додаток 23) розробляється пасажирською службою (графи 17 – 20) та службою перевезень (графи 1 – 16, 21, 22) залізниці.

  4. Відомість прискорених вантажних поїздів за графіком руху (форма ЦД-10, додаток 27) складається службою перевезень залізниці згідно з заданим переліком усіх поїздів, у тому числі свого формування, транзитних і таких, що закінчуються на залізниці. Вона містить поїздо-кілометри, поїздо-години, маршрутну швидкість усіх категорій прискорених поїздів.

  5. Відомість вагових норм, технічної та дільничної швидкості руху вантажних поїздів (форма ЦД-11, додаток 24) складається ДЦУ і дирекціями залізничних перевезень по усіх поїздо-дільницях і подається у службу перевезень залізниці, де дані підсумовуються і одержані показники по залізниці заносяться в таблицю на титульному листі відомості.

  6. Відомість стоянок вантажних поїздів на дільничних станціях, пунктах обороту локомотивів, зміни бригад (форма ЦД-12, додаток 28) є формою вихідних даних за графіком руху.

  7. Відомість потреби локомотивів для вантажного і пасажирського руху (форми ЦДЛ-13, ЦДЛ-13а, додатки 29 і 30) розробляються за підсумками графіка службами перевезень і локомотивного господарства, підписуються начальником залізниці та затверджуються головним інженером ЦД. Ці форми визначають потребу локомотивного парку, контингент локомотивних бригад по депо і плечах обслуговування. Для визначення елементів обороту локомотивів і бригад розробляються додаткові допоміжні розрахункові відомості форми ЦДЛ-1, 2, 5, які не включаються до пояснювальної записки.

  8. Протоколи погодження розкладів пасажирських і вантажних поїздів по кожній стиковій станції (форма ЦД-14, додаток 20), у яких надається перелік усіх поїздів, що проходять через стиковий пункт у парному і непарному напрямках, узгоджуються вагові норми та довжини составів поїздів, у примітці обумовлюється передача поїздів підвищеної ваги, довжини і призначення наскрізних поїздів. Протоколи підписуються фахівцями з розробки графіка руху поїздів.

  9. Схеми залізниць, що включаються у пояснювальну записку до ГРП відображають:

  • адміністративний поділ залізниці на дирекції, ДЦУ із зазначенням стикових станцій і станцій, де розміщуються управління залізниць та апарат ДЦУ і дирекцій залізниць;

  • схема диспетчерських кругів дирекцій, ДЦУ та управління залізниці;

  • схема гарантійних дільниць вантажних поїздів у технічному і комерційному відношенні;

  • схема розміщення на залізниці дистанцій колії, СЦБ і зв’язку, електропостачання;

  • схема плеч обслуговування локомотивів і локомотивних бригад вантажних поїздів;

  • схема плеч обслуговування локомотивів і локомотивних бригад пасажирських поїздів;

  • схема розмірів руху пасажирських, приміських і вантажних поїздів;

  • схема засобів зв’язку під час руху поїздів.

Соседние файлы в папке лекція УЕР 5 курс