Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція з руху поїздів.doc
Скачиваний:
3013
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать
        1. XI. Повернення поїзда з перегону на станцію відправлення

11.1. Якщо після зупинки на перегоні поїзд не може продовжувати рух уперед і його необхідно повернути на станцію відправлення, машиніст повинен доповісти про це (письмово, по телефону або радіозв'язку) черговому по станції або поїзному диспетчеру.

Отримавши таке повідомлення, поїзний диспетчер закриває перегін (відповідну колію перегону) і встановлює порядок повернення поїзда на станцію відправлення.

11.2. Як правило, повернення поїзда з перегону повинно здійснюватися допоміжним локомотивом.

Поїзд, що зупинився, може бути також осаджений до вхідного сигналу станції або до сигнального знака "Межа станції". Осадження проводиться після закриття за наказом поїзного диспетчера перегону (або колії) для руху всіх поїздів і передачі машиністу поїзда, що зупинився, реєстрованого наказу чергового по станції за формою:

Перегін _____ (або колія перегону) для руху всіх поїздів закритий. Поїзд № _____ дозволяється осадити до вхідного сигналу (або до сигнального знака “Межа станції”).

Черговий по станції __________________ (назва станції і прізвище)”.

У разі відсутності радіозв'язку або телефонного зв'язку осаджування поїзда після наказу поїзного диспетчера про закриття перегону проводиться після вручення (з нарочним) машиністу поїзда, що зупинився, письмового дозволу, підписаного черговим по станції.

На перегонах, обладнаних автоблокуванням, наказ про можливість осаджування поїзда або дозвіл можуть бути передані машиністу поїзда, що зупинився, лише при вільності від інших поїздів ділянки колії між поїздом, що зупинився, і вхідним сигналом (або сигнальним знаком "Межа станції") станції.

Коли на перегоні, обладнаному автоблокуванням, поїзд, що відправився, зупинився, не звільнивши першої блок-ділянки, то осаджування поїзда до вхідного сигналу або до сигнального знака “Межа станції” може бути проведене без закриття перегону за дозволом чергового по станції:

Машиністу поїзда № _____ дозволяю осадити поїзд до вхідного сигналу (сигнального знака “Межа станції”).

Черговий по станції __________________ (назва станції і прізвище)”.

11.3. Швидкість осаджування поїзда, що зупинився на перегоні, до вхідного сигналу (або сигнального знака “Межа станції”) станції відправлення повинна бути не більшою 5 км/год. Попереду осаджуваного по перегону поїзда повинен знаходитись працівник локомотивної бригади чи інший працівник за вказівкою машиніста.

Осаджування з перегону дрезин незнімного типу і поодиноких локомотивів проводитися зі швидкістю, що забезпечує зупинку в межах видимості сигналів і рухомого складу.

Якщо хвіст відправленого поїзда ще не вийшов за межу станції, то осаджування такого поїзда в разі необхідності проводитися маневровим порядком за усною вказівкою чергового по станції зі швидкістю не більшою 5 км/год.

11.4. Приймання поїздів, що повертаються з перегону на станцію, проводиться по відкритому вхідному світлофору або по заборонному показанню світлофора у порядку, встановленому п. 13.4.3 цієї Інструкції.

При готовності маршруту для приймання на станцію осаджуваного поїзда, передбачений у п. 11.3 дозвіл на осаджування по перегону може бути поєднаний з наказом про приймання поїзда на станцію. В цьому випадку, залежно від наявності вхідного світлофора та умов приймання, текст дозволу на осаджування доповнюється словами "і прямувати на ___ колію. Вхідний світлофор відкритий"; „і прямувати на ___ колію при забороняю чому показанні вхідного світлофора. Маршрут приймання готовий”; "і прямувати на ____ колію. Маршрут приймання готовий".