Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція з руху поїздів.doc
Скачиваний:
3013
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать

7.14. Форми поїзних телефонограм при русі поїздів на двоколійних перегонах

7.14.1. При прийманні та відправленні поїздів на двоколійних перегонах передача телефонограм здійснюється за формами 3 і 4, причому одержане повідомлення від станції за формою 4 надає право на відправлення наступного поїзда того ж напрямку.

7.14.2. При прямуванні поїздів з підштовхувальними локомотивами до форми 3 і 4 додається текст, передбачений для цих випадків у п. 7.13.2 цієї Інструкції.

7.14.3. При безупинному пропуску поїзда через станцію повідомлення про його прибуття і відправлення подаються сусіднім станціям за формою 11.

7.14.4. Про відправлення поїзда по правильній колії з поверненням назад черговий по станції відправлення повідомляє сусідню станцію телефонограмою за формою 3 з додаванням слів "до ____ км з поверненням назад", а про повернення поїзда назад сусідня станція повідомляється за формою 7.

7.14.5. При відправленні поїзда по неправильній колії у порядку регулювання або у випадках, коли інша колія перегону закрита для руху з будь-яких причин (після одержання наказу поїзного диспетчера) обмін телефонограмами між станціями проводиться за формами 16 і 17. Станція відправлення надсилає запит за формою 16:

Форма 16. „Чи можу відправити поїзд № _____ по ____ неправильній колії.

Черговий по станції __________ (прізвище)”.

Станція приймання, якщо перешкод для приймання поїзда немає, дає згоду за формою 17:

Форма 17. „Чекаю поїзд № ______ по ____ неправильній колії.

Черговий по станції _________ (прізвище)".

Повідомлення про відправлення поїзда подається за формою 3, а про прибуття - за формою 4 з доданням в обох випадках слів „по_______ неправильній колії".

При відправленні поїзда по неправильній колії з поверненням назад на станцію відправлення до телефонограм за формою 16 і 17 додаються слова “до ____ км і назад”, а у формі 17, крім того, слово “чекаю” замінюється словами "можете відправити".

У верхній частині бланка письмового дозволу, який видається машиністу, залишається відмітка “по неправильній колії”.

7.14.6. При закритті на двоколійній ділянці однієї з колій з установленням одноколійного руху по незакритій колії телефонограми про відправлення і прибуття поїздів передаються за формами 1, 2, 3, 4 та іншим, встановленим для одноколійних ділянок. У верхній частині бланка письмового дозволу в таких випадках робиться відмітка “_______ колія для руху закрита".

VIII. Рух поїздів за допомогою одного жезла, одного локомотива, за наказом поїзного диспетчера, маневровим порядком

8.1. На малодіяльних ділянках допускається рух поїздів за допомогою одного жезла, одного локомотива, за наказом поїзного диспетчера, а також маневровим порядком.

8.2. При русі поїздів за допомогою одного жезла правом машиністу локомотива на зайняття перегону служить єдиний жезл, приписаний до даного перегону. Відправити поїзд може тільки та станція, у якої знаходиться цей жезл, після одержання згоди від чергового по сусідній станції на приймання поїзда. Після прибуття поїзда машиніст локомотива зобов'язаний здати жезл черговому по станції.

8.3. При русі поїздів за допомогою одного локомотива відправити поїзд може тільки та станція, на якій він знаходиться, і при наявності згоди сусідньої станції.

При наявності на сусідній станції составу до відправлення і відсутності цього локомотива він відправляється на цю станцію резервом.

Заміна локомотива іншим проводитися за наказом поїзного диспетчера, переданим черговим по станціях, що обмежують перегін, із зазначенням номера і серії локомотива.

8.4. Рух поїздів за наказом поїзного диспетчера здійснюється при наявності радіозв'язку між поїзним диспетчером і машиністом локомотива.

Наказ, переданий поїзним диспетчером машиністу локомотива, реєструється в журналі диспетчерських наказів і в спеціальному журналі, що знаходиться у машиніста локомотива. При цьому порядок приготування і перевірки готовності маршруту прямування поїзда встановлюється начальником залізничного цеху підприємства.

8.5. Рух поїздів маневровим порядком здійснюється між роздільними пунктами, межі яких збігаються. При маневровому порядку руху дозволом на відправлення поїзда з одного роздільного пункту на другий є дозвіл чергового по станції відправлення, переданий керівнику маневрів особисто, по радіозв'язку або двосторонньому парковому зв'язку після одержання згоди чергового по станції приймання.

Переговори про рух поїзда маневровим порядком повинні вестися за такими формами:

Станція відправлення

Чи можу відправити поїзд __________(указується номер локомотива, кількість вагонів, локомотивом чи вагонами вперед).

Черговий по станції __________ (прізвище)”.

Станція приймання

Чекаю поїзд на колію _____________________________.

(вільну або зайняту)

Черговий по станції ______________(прізвище)”.

Станція відправлення

Поїзд відправився о ____ год _____ хв.

Черговий по станції _________________ (прізвище)”.

Станція приймання

Поїзд прибув о ____ год _______ хв.

_____________________________________________

(указується номер локомотива, кількість вагонів)

Черговий по станції ________________ (прізвище)”.

Одержавши дозвіл чергового по станції, машиніст із поїздом прямує до межі сусідньої станції. При цьому керівник маневрів повинен додатково погодити з керівником маневрів або черговим по станції приймання можливість подальшого проходження. При наявності радіозв'язку узгодження на рух може проводитися без зупинки.

Порядок готування маршруту прямування поїзда встановлюється ТРА станції.

8.6. Конкретні заходи безпеки руху поїздів за допомогою одного жезла, одного локомотива, за наказом поїзного диспетчера, а також маневровим порядком встановлюються начальником залізничного цеху підприємства, виходячи з місцевих умов, та вказуються в ТРА станції і місцевій інструкції з руху поїздів і маневрової роботи.